03-06-2023
9 - 9

Zaterdag 3 juni 2023

Pallas 3 – Deinum 1

Zonovergoten, een knap toch nog redelijk verfrissend windje en Deinum maakte zich op voor haar laatste uitwedstrijd van het seizoen. Zoals eerder gemeld een behoorlijk bewogen seizoen. Enorme stappen gemaakt, maar uiteraard ook met het nodige vallen en opstaan. Was het voorafgaand aan ons eerste seniorenseizoen nog een vrijblijvend corona-korfbal, allang blij dat we ontspannen een balletje mochten gooien, werd in het herfstseizoen het roer omgegooid. Trainingen werden omgezet naar wedstrijdkorfbal, om ons weerbaarder en bewuster te maken van het seniorenspel. Een spel dat toch altijd weer totaal anders blijkt, dan we in die 19 jaren eerder hadden beoefend.

En dat hele jaar groei, kon zaterdag mooi weer naar voren worden gebracht tegen inmiddels ons oude bekende, Pallas. Dit was al gauw onze 7e ontmoeting dit seizoen. Het zegt wat dat betreft ook wel weer wat over mogelijke tegenstanders om ons heen, laat staan dat de wedstrijden die we kunnen spelen op zaterdagen, vaak niet op die zaterdagen gespeeld worden. Het blijft wat dat betreft een behoorlijke leerschool dit seizoen. En als je dan ook nog eens het leukste spel weet te spelen in de poule, dan hebben we dat maar even mooi voor elkaar gekregen.

Terug naar de wedstrijd, genoeg zijlijngebabbel, Deinum stond op scherp, wist wat het te doen stond. Eigen spel, ruimtelijk, focus in aanval en verdediging en op naar een 10-15 overwinning. En al meteen vanaf minuut 1 ging Deinum volle bak. Met Doutsen, Berber, Eline en Swen in de aanval, Romijn, Hester, Fedde en TT in de verdediging werd het achterin dicht gehouden en aanvallend ontstonden er keer op keer mooie kansen. Gaandeweg werden ook Sterre, Anne en Aafke binnen de lijnen gebracht. De duimschroeven werden bij Pallas met de minuut meer aangedraaid en dat zorgde bij de tegenstander voornamelijk voor geforceerde schoten, vaak ook nog met tegenwind. Deinum wist de voorsprong te pakken en hield die vast tot de rust, 3-4.

Je kon in de kleedkamers merken dat het wel energie had gekost, maar minder dan het gehele jaar. Het team wordt sterker en laat met de week de Coronaperiode achter zich. Stukje bij beetje, niks overhaast. Nog even de laatste positieve motiverende woorden voor de 2e helft en het team mocht het weer laten zien in die 30 minuten.

Beide teams hielden elkaar nog wel even in evenwicht, maar Deinum werd getergd, vooral door wat er binnen de lijnen gebeurde. Beslissingen die geen beslissingen bleken, maar uiteindelijk toch wel, maar dan weer voor de tegenstander en meer van dat soort fratsen. Deinum getergd dus, kwam zodoende meer dan terecht op een 6-9 voorsprong, had Pallas compleet in een hoek gedrukt met het mes op de keel. Pallas kon er nog maar op 1 manier uit komen en dat was wanneer Deinum de touwtjes zou laten vieren. De curieuze beslissingen bleven de hele wedstrijd, dus dat was ook nu geen wisselende factor. Helaas deelde Deinum de genadeklap niet uit, probeerde in de laatste 10 minuten de wedstrijd uit te spelen. En dat zorgde toch voor minder focus, vooral doordat we ons eigen spel niet meer speelden. De verdediging kwam door het meer opportunistische spel van Pallas onder druk te staan en achteraf was dat gewoon zonde. Het liet zich al raden, in de laatste 5 seconden werd de 9-9 toegevoegd op het scorebord.

Toch weer voldoende leermomenten, waar we alleen maar sterker van worden.

Puike pot korfbal van Deinumer kant in ieder geval.