NQL 2
23-09-2023
8 - 9

Zaterdag 23 september 2023

Mooi weer voor een wedstrijd, zo eind september op een zaterdagmorgen in Deinum. Met een voltallig team, hoe mooi wil je 't hebben, was het toch even puzzelen voor de opstelling, uiteraard uitgaand van onze eigen krachten. Het was echter nog wel ietwat te vroeg, daar de voorbereiding uiteindelijk een kwartiertje later werd. Wat dat betreft maar weer goed, om het van te voren al een kwartier naar voren te halen. Hoe dan ook, eenmaal in de kleedkamer kon nog even een puntjes op de i. Nodig, daar we voor de thuiswedstrijden de coach noodgedwongen als scheidsrechter hebben. Helaas.

Het werd dus een gevalletje zelfredzaamheid en gelukkig hebben we daar het team ook voor. Door veelal herhalend te trainen, gericht op de eigen mogelijkheden, was het alleen nog even scherpte kweken voor de wedstrijd. NQL 2 niet onderschatten, korfzone zou de hoofdmoot worden, zowel aanvallend, maar vooral verdedigend. In de aanval begonnen dit keer Sterre, Anne, Berber en Swen. In de verdediging, Eline, Doutsen, Fedde en TT. Aafke, Romijn en Hester begonnen deze wedstrijd eerst aan de kant en zouden zichzelf in brengen. Het team kon dankzij Durk nog even mooi op de foto en niet veel later tijdens de laatste minuten van de leuke wedstrijd van de F'jes, aan de voorbereiding beginnen.

Voor mezelf een dubbele voorbereiding, alles zo goed als gezegd, niet alleen voor nu maar ook voor de wedstrijd? Fluit en tijd bij de hand ook niet heel onverstandig, in ieder geval een andere kleur shirt dan de spelers. En na het eerste fluitsignaal was het dan een neutraal fluiten. Niet al te moeilijk doen, het spel zoveel mogelijk het spel laten en niet proberen dood te fluiten. Het ging allemaal aardig en uiteraard zou er nog een praatje komen tijdens de rust, dus het was wel even dubbel opletten. Niet alleen kijken wat er op dat moment gebeurt, maar ook welke plussen en minnen het team op de mat legt.

Het ging de eerste helft helaas waar ik 't tijdens de voorbespreking al over had. De korfzone en daarbij het al dan niet voor of achter verdedigen. Communicatie bleek nog wel een dingetje, vooral de eerste 20 minuten en dan komt toch teveel de coach naar boven, je krijgt dan toch de neiging om aanwijzingen te willen geven. Let daar even op, zie wat er gebeurt, maar vooral wat er gaat gebeuren. Probeer het spel te lezen. En dat kan dan niet, met die fluit.

Hoe dan ook, het werd uiteindelijk 3-7. Niet de mindere, NQL bleek de slimmere de 2e helft. Dit kon nog even benadrukt worden tijdens de pauze. Het team wilde nog wel een keer volle bak, met betere keuzes, degelijker korfbal. En zo, kreeg Deinum de grip terug op de wedstrijd, scoorde mooie uitstartballen en afstandschoten en kwam geheel door eigen toedoen, terug in de wedstrijd. Het duurde tot 6-7, diep in de 2e helft, voordat NQL weer tot scoren kwam. Deinum kwam nog een keer langszij op 8-8, maar moest helaas de punten laten aan NQL 2, 8-9.

Al met al een mooie pot korfbal van wel heel dichtbij mee mogen maken. Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt.