Pallas '08 3
11-03-2023
10 - 14

Zaterdag 11 maart 2023

Een ouderwets Deinum ochtendje. Vroeg uit de veren om met alle plezier even een D1 wedstrijd te fluiten, de A1 aan te moedigen en vervolgens mijn eigen team te coachen. Het voelde al weer bijna net als vroeger. Uiteraard hoort daar ook even een verslagje bij, en dus bij deze, wederom tegen Pallas, zomaar 2x in een week tijd.

Maandags een training volledig op de afronding, de focus en de rust en zo resulteerde dat toch maar mooi in een 200 doelpunten per team in een uur tijd. Donderdag, met de midweek meer op ons eigen tijdstip, iets eerder dan normaal, maar toch ook weer een poging om rust en vertrouwen in de afronding te krijgen.

En zo waren we dan prima voorbereid op de wedstrijd, voorafgaand hoefde er dan ook niet bijster veel gemeld te worden. We kenden de tegenstander en wat er van ons verwacht werd. Bij Appies eerste fluitsignaal ging de bal rond in de aanval met Eline, Doutsen, Hester en Fedde. In de verdediging Sterre, Anne, Swen en TT. Berber & Antina zouden gaandeweg de eerste helft binnen de lijnen komen.

Al meteen kwam Deinum goed in het spel, speelde ruim, ging wat dat betreft volle bak en overrompelde Pallas daarmee. Een voorzichtige voorsprong werd gepakt, maar ook zeker vastgehouden. Prima spel, mooie beloonde acties. Pallas schakelde onverhoopt meer over op een achterverdedigen, waardoor de energie langzaam uit de wedstrijd wegsijpelde. Pallas haakte daardoor aan, maar kon niet voorkomen dat Deinum met een 6-5 ruststand de kleedkamers opzocht.

Op papier niks aan de hand, focus extra op de verdediging, maar vooral ook meer op de afronding. Helaas liep het even anders, het lukte Deinum niet op te schakelen terug naar het eerste kwartier 1e helft. Deinum bleef echter zoeken, het duurde echter een kwartier voordat Deinum een doelpunt bij kon schrijven. De verdediging, onder druk, kon aardig stand houden, 7-10. Het gaatje werd zelfs nog even 2 doelpunten, maar verder terugkomen lukte dan net niet. Pallas had het slotakkoord op 10-14.