Pallas '08 3
27-05-2023
5 - 10

Donderdag 25 en zaterdag 27 mei 2023

Het is ook een wonderlijke competitie, eind mei en we hadden nog maar een wedstrijd gehad. In allerijl dan toch maar een week voor Pinksteren ingepland voor de inhaalwedstrijden. En dat is met ons team toch even uitkijken. Heel blijven blijft een grote pre en daardoor werd het last minute nog een behoorlijke puzzel of twee.

Voor de wedstrijd donderdag konden we Marwin en Jouke Jan optrommelen. De wedstrijd tegen WIK, in de laatste zaalwedstrijd van de midweek, werd voor ons dan maar even een oefenwedstrijd. Een sterke wedstrijd destijds & ook vandaag moesten er kansen kunnen liggen. Al zou voor mij naast de kans op winst ook voornamelijk het welzijn van mn spelers voorop liggen.

Met Jouke Jan, Aafke en Eline eerst aan de kant & Met TT, Hester, Anne en Doutsen in de aanval en Berber, Sterre, Marwin en Swen in de verdediging werd met verve een fort opgezet. Marwin met z'n eerste minuten in het 1e was daar een mooi voorbeeld van, beet zich vast in de tegenstander, was korfbaltechnisch denkend verder en hield mooi zn laan schoon. En éigenlijk hielden beide teams hun laan ook wel schoon. De noordooster wind was teveel een factor. De 2-3 bij rust was dan ook geen wonderlijke ruststand. Tijdens de rust het bekende praatje met het vertrouwen in het schot, 3 doelpunten tegen meer dan prima, maar vergeet vooral jezelf niet te belonen. Tijdens de 2e helft veranderde het beeld niet, er werd nauwelijks gescoord. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en dat zorgde voor een nipte winst voor WIK, 4-5.

2 dagen later al de volgende puzzel, de volgende inhaalwedstrijd, Pallas thuis. Ietwat andere omstandigheden, een badende zon op het rubber en een gaandeweg de wedstrijd steeds meer aantrekkende wind. Voor de 2e wedstrijd waren we meer dan compleet met z'n 12en. Geen overbodige luxe met 2 inhaalwedstrijden in 3 dagen. Voor deze wedstrijd hadden we dan ook een behoorlijk gewijzigde opstelling. In de aanval begonnen Aafke, Anne, TT en Swen. In de verdediging Romijn, Eline, Doutsen en Fedde. Eerst begonnen Sterre, Berber, Sjoukje en Hester aan de kant.

Het eerste kwartier van de eerste helft liet SF Deinum weer het mooiste spel van de competitie zien, ruimtelijk, met overzicht, waardoor er kansen uit de ruimte ontstonden, niks voorspelbaars voor de tegenstander. Zo mooi om te zien. Geheel terecht kwam Deinum dan ook met 4-2 voor. Pallas moest zien te schakelen, deed dat en qua seniorenervaring zijn we dan nog niet ver genoeg om dat te kunnen tackelen. 4-2 werd 4-5 bij rust.

Het was mogelijk, iedereen wilde en was ervan overtuigd dat het kon. Maar dan moesten we wel onder Pallas uit zien te komen en daardoor eerder van onszelf zien te winnen. De doelpunten bleven uit, wat dat betreft ook voor Pallas en zo bleef Deinum in de race, zij het op gepaste afstand. De teller bleef uiteindelijk steken op 5-10 voor Pallas.

Twee prima wedstrijden op karakter, weer mooie dingen gezien. Ontspannend.