Deinum 1
04-02-2023
14 - 14

Zaterdag 4 januari 2023

Zaterdag stond alweer de eerste returnwedstrijd op het programma. Deinum mocht afreizen naar Nijhoarne voor een leuk potje korfbal, althans, dat beloofde het te worden. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen was ook al een interessante wedstrijd in die zin. Deinum dat probeerde aan te haken, maar toch in de 2e helft wat in de problemen raakte en zo de tegenstander niet meer kon achterhalen.

Met de wedstrijd tegen Joure, vorige week, waarin al getracht werd de wedstrijd iets anders aan te vliegen, werd deze manier nu doorgezet in de wedstrijd tegen SCO 5. Toch ook weer een tegenstander in het linkerrijtje. Kortom, Deinum mocht weer aan de bak.

Ruim vantevoren aanwezig en zo kon er in alle rust een goede voorbereiding gedraaid worden. Aparte nieuwe ballen, waar we toch ook weer even aan moesten wennen en al meteen na het eerste fluitsignaal een tegenstander, dat er zin in had om vol voor de winst te gaan. Kansen voornamelijk van afstand en daardoor was het zaak om verdedigend goed te coachen. Bij dat eerste fluitsignaal kwamen de volgende spelers in beweging. In de aanval begonnen Romijn, Eline, Hester en Fedde. In de verdediging Anne, Sterre, TT en Swen. Doutsen en Berber zouden deze wedstrijd eerst aan de kant beginnen en voor het verhaal bleef coach deze wedstrijd gewoon coach.

Zoals gezegd, SCO liet daadwerkelijk zien om in het linkerrijtje terecht te horen. Deinum moest zien aan te haken en vooral degelijker zien te verdedigen. Stukje bij beetje raakt het reactie-korfbal uit het spel en daardoor kreeg Deinum ook meer grip op het spelletje van SCO. Deinum zocht zodoende, ruimtelijk, ook steeds meer naar de eigen kansen. Ruimtelijk en dat zijn nou eenmaal de mooiste kansen. Deinum wist einde 1e helft mee te gaan in de score van SCO en liet zo in het spelbeeld zien, dat er meer te halen viel dan de 10-5 ruststand aangaf.

Even op adem komen tijdens de pauze, nog even de laatste puntjes op de i en met het oog op 't laatste kwartier van de 1e helft, dan was er echt nog van alles mogelijk. En met die insteek kwam Deinum ook de kleedkamers uit. Vanaf de kant werd echter nog wel steeds rust in het schot gepredikt en zo kwamen er ook de doelpunten. 10-7 werd 11-11 en na een kwartier was daar de eerste voorsprong, 11-12. SCO wist dat het een tandje bij moest zetten en Deinum probeerde koste wat kost 't kaas niet van het brood te laten eten. Zo werd het een uiterst spannend, maar vooral leuk laatste kwartier van de 2e helft. Op basis van die 2e helft werd het dan ook een verdiend punt, 14-14.

Leuk spel en vooral een overwinning op onszelf de 2e helft. Zo kunnen we eind februari wel weer verder!