Pallas '08_thebagstore.nl/Wêz Warber en Fluch 3
25-11-2023
10 - 9

Zaterdag 25 november 2023

Zaterdag kwamen we een oude bekende tegen, Pallas 3, menig leuk potje korfbal tegen gespeeld vorig seizoen. Maar ook zeker een ploeg dat gepokt en gemazeld haar wedstrijden weet te spelen. Het kwam voor Deinum wat dat betreft weer op aanpassingsvermogen aan. Pallas 3 is geen Joure 3 en zo moest de wedstrijd dan ook aangevangen worden. Uiteraard eigen spel blijven spelen en focus in de verdediging waar we sterk in zijn, voorverdedigen en druk zetten op de tegenstander. Naast het hele trainen en coachen-verhaal, komt er dan ook nog een stukje management bij. Een pijn hier, een niet helemaal fit daar en dat is ook elke wedstrijd weer anders, dus ook dat was weer een vrijdagmiddag vol puzzelen. En dan is het wel grappig dat je dat in een oude-jongens-krentenbrood babbel met de coach van de tegenstander kan overleggen en dan blijkt 't bij Pallas precies hetzelfde te zijn. Waarschijnlijk zelfs bij elke korfbalclub. Puzzelen en er maar wat moois van maken.

Dat was voor deze vroege zaterdagochtend niet anders. Goed getraind deze week en dat wilde we na de overwinning op Joure zeker doorzetten tegen het meer geroutineerde Pallas. De druk moest er in ieder geval goed op, daar Pallas er om bekend stond gretig te willen schieten. In de aanval begonnen Anne, Sterre, Berber en Swen. In de verdediging Doutsen, Eline, Fedde en TT. Hester, Amber en Jouke Jan begonnen voor deze wedstrijd aan de kant, maar zouden zeker minuten gaan maken. Wat dat betreft ben ik blij dat we altijd 11 meehebben in plaats van een schamele 8.

Hoe dan ook, puntje bij paaltje, lang verhaal kort, de eerste helft begon tamelijk furieus, vlot spel aan beide kanten. Maar wel een wat geroutineerder verdedigend Pallas. Het duurde even voor Deinum in de gaten had van het hoe en 't wat en mocht zich zodoende terugknokken van een 1-4 tussenstand. Gaandeweg de eerste helft stokte het dan ook bij Pallas en kwam Deinum in ieder geval verdedigend beter uit de verf. De schoten aan beide kanten werden geforceerd genomen, weinig rust in die zin en zo ontstond dan ook een spannende 4-5 op het scorebord.

Proberend het ritme van de 1e helft niet teveel te doorbreken tijdens de rust, nog even de belangrijke zaken naar voren gehaald. Vertrouwen in 't schot en kijken waar de echte kansen liggen, waren toch wel de hoofdmoot. Deinum wist dat er minstens nog zo'n 1e helft aan ging komen, zeker op basis van vorige ontmoetingen met Pallas. En na het eerste fluitsignaal was dat dan ook zeker het geval. Pallas grotendeels net dat ene streepje voor op Deinum. Maar Deinum bleef op jacht, gaf Pallas niet de ruimte om uit te lopen en wist vooral de 100% kansen te benutten. Een kleine 5 minuten voor tijd kwam Deinum langszij, 9-9, waarna van afstand de 10-9 op de klok kwam. Uiteraard volgde een ontzettend opportunistisch spel voor de gelijkmaker. Deinum bleef rustiger dan anders en wist volwassen de punten in eigen tas te houden.

Wat dat betreft wel weer een wedstrijd op karakter en ook zeker een overwinning op onszelf.
Amber en Jouke Jan, bedankt voor het meespelen!