Deinum 1
02-12-2023
13 - 16

Zaterdag 2 december 2023

Het weer bleek deze week toch wel wat effect te hebben op ons korfballen. Maandag nog weinig aan de hand, donderdag was al vlot onverantwoord en zaterdag mochten we in Code Geel Ferwert zien te bereiken. Dat met de gebruikelijke puzzel voorafgaand aan de wedstrijd was het al met al toch weer een compleet weekje SF Deinum. Je maakt wat mee in ieder geval.

Vlak voor de wedstrijd toch nog even een wisseling van de wacht. Coach Tjebbe stuurde de volgende spelers de wei in. In de aanval begonnen Sterre, Anne, Berber en Frank. In de verdediging waren dat Doutsen, Romijn, Eline en TT. Aafke en Swen zouden echter al vrij vlot in de 1e helft hun opwachting maken.

Een wedstrijd tegen NQL 2 kunnen we van te voren vaak al in vullen. Het ons kent ons verhaal blijft in Friesland wat dat betreft toch wel aardig groot. Het helpt dan ook ook wel dat dit alweer onze 3e ontmoeting met de tegenstander was. Het zou een wedstrijd worden met positief spel, waarbij voornamelijk de verdediging van beide ploegen, de tegenstander in een fuik probeerde te drijven. Beide ploegen probeerden daar uiteraard onderuit te komen en dat resulteerde weer in een mooi open spel, met vele kansen over en weer. Zoals in de 'om tafel' vooraf al naar voren kwam, was het wel zaak om de focus in zowel aanval als verdediging te houden. Vertrouwen uiteraard ook, verslappen van de focus tegen dit NQL kon in ieder geval niet. En dat bleek dan ook wel de eerste helft. Beide ploegen in evenwicht, 2-2, waarna Deinum een gaatje sloeg, 5-9, wat NQL bij rust weer redelijk wist te dichten, 8-9.

We waren er nog niet, zoveel was wel duidelijk, maar daar we vorig jaar alle energie om aan te haken al in de eerste helft hadden verbruikt, weten we nu het geheel beter te doseren. Het blijft natuurlijk ook een leerproces. Seniorenkorfbal blijft wat dat betreft een ding an sich. Hoe het ook zij, Deinum ging door waar het de eerste helft de thee in was gegaan. Hield NQL onder druk waar mogelijk, bleef scherp, maar vooral, aan de goede kant van de score. NQL bleef wel bij, maar na enig wisselen aan de kant van de thuisclub, werd zodoende wel voorzichtig aan de angel uit de wedstrijd gehaald. Beide ploegen hielden elkaar tot 12-14 behoorlijk in evenwicht, maar met een Deinum aan de goede kant van de score, kon de wedstrijd wel over de streep getrokken worden, 13-16.

En zo bleek maar weer dat de grootste kracht van ons team uiteindelijk maar één ding echt is, en dat is samen.
Met de punten in de tas gingen we dan ook uiterst tevreden weer huiswaarts, code geel trotserend.