Deinum 1
16-12-2023
7 - 13

Zaterdag 16 december 2023

Sommige wedstrijden zijn zo heerlijk voorspelbaar dat ze van te voren precies uit te tekenen zijn. Het is als een race op de Nordschleife waarbij je in de eerste ronde de 154 bochten moet zien te leren kennen. En zo bij de 3e, laten we zeggen wedstrijd, hebben we al een redelijk beeld hoe het gaat verlopen. En dat bleek dan ook wel. Zoals gezegd, de 3e ontmoeting en het zou wederom om het scherpst van de snede gaan, beide ploegen met een hoog tempo, jeugdig elan met de daarbij behorende spelfouten, maar uiteraard wel met positief spel. Zo waren de eerste wedstrijden dus ook verlopen. Uiteindelijk bleek het er in de herfst om te gaan, wie uiteindelijk de meeste doelpunten door de mand wist te knikkeren.

Iets na 10en in de ochtend vertrokken we richting Jubbega. In mijn beleving was ik daar nog maar 2x geweest, één keer als coach van de c's en volgens mij ook een beslissingswedstrijd van TDK 1. Een groene vloer met zwarte strepen en niet al te veel ruimte om de buitenlijnen. Kom je binnen, verloopt de planning toch niet geheel soepel nog. De wedstrijd van de B1 moest nog beginnen en dat gaf ons de gelegenheid voor een bakkie koffie op de tribune. Je moet wat.

In 't praatje vooraf werd het sowieso al 'in drege wedstriid', aldus coach Tjebbe, de spelers konden hun borst maar nat maken. Geen verkeerde gedachte zo in het hol van de leeuw. Wordt Kwiek had in de voorgaande 2 ontmoetingen de kaas van het brood laten eten door het aanpassingsvermogen van SF Deinum. Dat wilden ze natuurlijk niet een derde keer laten gebeuren. En zo met Swen, TT, Aafke, Eline in de aanval, Fedde, Hester, Berber en Sterre in de verdediging werd getracht een bres te slaan in de verdediging van Wordt Kwiek. Romijn, Doutsen, Anne en Frank begonnen voor 't verhaal eerst aan de kant. Het eerste fluitsignaal klonk en inderdaad, het werd een onvervalst potje Wordt Kwiek 2 - Deinum 1. Positief spel, maar uiterst chaotisch aan beide kanten en daardoor foutgevoelig en weinig rust in de afronding. Dit resulteerde na 17 minuten dan ook in een 2-2. Dit kabbelde verder tot 3-3, waarna Deinum een gaatje sloeg tot een 3-5 bij rust.

Een voorzichtig gaatje, maar wel 1 dat Wordt Kwiek dan maar moest zien te overbruggen. Na de laatste puntjes op de i, was er al vlot een marge van 4 doelpunten. 3-7. Wordt Kwiek rechtte nog een keer de rug, kwam terug tot 6-8, puur op karakter en wilskracht. En dat wisten we, de wedstrijd was pas over met een voorsprong in de laatste seconden. Met nog een laatste 10 minuten te gaan, kon er toch een slot op de deur gezet worden. Eigen aanvallen werden langer op gezet, zorgvuldiger met de tijd om gegaan, waardoor Wordt Kwiek in tijdnood kwam, gehaast ging schieten. En daar profiteerde Deinum behoorlijk van. Na 2 afstandschoten was het wel klaar, Wordt Kwiek kwam niet meer terug en zo werd de wedstrijd omgezet in een 7-13 overwinning.