Deinum 1
04-03-2023
16 - 10

Zaterdag 4 maart 2023

En zo werd het toch weer een raar potje op een inhaaldag, zomaar ergens in het begin van maart. Een 2e wedstrijd in de voorjaarsvakantie en zo werd het voorafgaand toch weer even puzzelen. Waar we eerst nog 4 zouden missen, kon ik Sjoukje nog even op trommelen. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen en zo stonden we in de Rengershal toch maar mooi met z'n 11en.

Deinum had er zin in en om dat gevoel toch niet geheel te temperen met al te veel theorie, toch voorzichtig nog maar eens de nadruk gelegd op de focus in de afronding, maar ook zeker in de verdediging. Je kan 't niet vaak genoeg benadrukken. In de aanval begonnen Antina, Sjoukje, Berber en TT. In de verdediging waren dat Doutsen, Romijn, Hester en Fedde. Tijdens de eerste helft kwamen Eline en Anne ook al binnen de lijnen.

Al na het ietwat zachter fluitsignaal bleek het al vlot een typische Pallas Deinum. En dat verdiende dan ook een in die beleving fluitende scheids. Het werd echter tamelijk anarchistisch en daarin ontbeert het ons helaas nog steeds aan seniorenervaring. Op karakter moest er aangehaakt worden, wederom een poging om nogmaals boven zowel wedstrijd als tegenstander te staan. En zo, als leerschool weer een paar procent korfbalvolwassener te worden, haakte Deinum aan. Het team zocht wat meer de rust in de afronding en zo kon het bij 8-5 tijdens de rust nog alle kanten op. Dat liet het spelbeeld de 2e helft ook zien, al was het dan wel Pallas dat in de afronding meer de rust wist te bewaren.

Aan de andere kant ook wel weer mooi om het ongebreidelde enthousiasme en passie te zien tijdens de wedstrijd en daar is ook niks mee, om zo de wedstrijden in te gaan in een poging een winst er uit te slepen. En uiteindelijk, lang verhaal kort, Pallas behaalde een 16-10 overwinning.