Deinum 1
11-11-2023
23 - 8

Zaterdag 11 november 2023

Een tamelijk korte voorbereiding voor onze eerste zaalwedstrijd, maar we waren in ieder geval klaar voor een mooie wedstrijd en vooral om te laten zien waarom we naar de wedstrijdklasse willen. Spelbeleving, inzet, maar ook zeker het gevoel om als team stappen vooruit te willen maken, kwamen tijdens de herfstperiode al sterk naar voren. En zeker, na ons leerjaar vorig jaar als eerstejaars senioren, in vergelijking met nu, waren er al de nodige stations gepasseerd. De ondergrens verhoogd, maar ook zeker verbeterd in kwaliteit wat het team betreft. Mooi om te zien in ieder geval.

Het was uiteindelijk een in de middag wedstrijd, na de wedstrijd van onze Spannum-Deinum C1. Tijdens de rust van deze wedstrijd kreeg ik al een voorproefje van wat ons te wachten zou staan. Een team dat we dit seizoen nog niet waren tegengekomen, duidelijk vleugen van wedstrijdklasse aanwezig zo op 't eerste oog. Een gretig schietend, maar ook team gelijkwaardig in leeftijd. Kortom, dat kon nog wel eens een leuk potje korfbal worden. In ieder geval om ons goed te testen met het oog op mogelijk meer. Dit werd uiteraard ook even gemeld in het 'om tafel' vooraf.

En een leuk potje korfbal werd het. Positief spel, veel schoten, leuke opgezette aanvallen. Vanaf minuut één was focus aan beide kanten geboden. Het eerste verdedigingsvak met Doutsen, Eline, Hester en Fedde mochten de 0 zien te houden, waar Sterre, Anne, Berber en TT naarstig zochten naar doelpunten. Swen en Aafke zouden gaandeweg de wedstrijd binnen de lijnen komen. Focus dus, het bleek namelijk een op en neer golvend spelbeeld. Vrijuit ballend, zoekend naar kansen van afstand, uitstartballen. Uiteindelijk kwam het op rendement aan, scoren op het juiste moment. En daar Mid Fryslan ietwat soepeler aan haar kansen wist te komen en schot op schot wist te lossen, was het ook niet vreemd dat we met een 10-4 de rust in gingen.

Eerste helft voorbij gevlogen en dat tempo zou de 2e helft ook nog wel even doorgaan. Het spelbeeld veranderde dan ook niet. Het bleef een positief korfbal met kansen over en weer. Langzaamaan raakte de pijp echter wel leeg bij SF Deinum. Een goede test wederom in het aanhaken en met nog een kleine 10 minuten te gaan, was de stand van de 1e helft geëvenaard, waarna Mid Fryslan en nog 3 doelpunten bijlepelde.

Nog wel een paar stations te passeren, maar deze hebben we dan maar weer.