24-8

Scheidsrechter:   Salomons, L
26 februari 2016
SF Deinum 1 - KIA 1

De wedstrijd zien om te zetten in twee punten, SDO zo op 6 punten zetten, terwijl er daarna nog 4 te behalen zijn in deze zaalcompetitie. Een mooi doel op zich voor de wedstrijd, zeker om in ieder geval het 2e plekkie veilig te stellen en de druk op Roreko te houden. Zonder dat dit voorafgaand aan de wedstrijd ons werd verteld, was het toch wel een leuke kanttekening. KIA de tegenstander en volgens Ricardo kon het wel eens een wedstrijd als tegen Korwi worden. We hadden in ieder geval de wedstrijd in De Wijk nog wel in ons achterhoofd. We moesten het zelf doen en dan meteen maar vanaf het eerste moment volle bak.

Voor SF Deinum kwamen de volgende spelers het veld in, in de aanval begonnen Sjoukje, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging waren dat Geertje, Martine, Appie en Auke. En volle bak werd het. Het kostte KIA in ieder geval even tijd om de zeilen bij te kunnen zetten. SF Deinum begon voortvarend het eerste kwartier, 7-1 voor. Inderdaad zoals tegen Korwi, maar dan niet thuis, maar de wedstrijd destijds in Oude Pekela. Zaak voor ons om scherp te blijven in de afronding en zo weinig mogelijk kansen weg zien te geven. KIA had inmiddels de zeilen bij gezet en probeerde waar kon, doelpunten te maken. Al belandden helaas de ballen net wat te vaak over de zij- en achterlijn. Via 7-1 werd het uiteindelijk 13-5 bij rust.

De puntjes werden als vanouds weer op de i gezet tijdens de rust. Kleinigheden nog even zien aan te passen, ruim blijven spelen en uiteraard scherpte in de afronding en daarbij het toegestroomde publiek in ieder geval een leuke en doelpuntrijke wedstrijd tonen. SF Deinum bleef in ieder geval de boventoon voeren. KIA deed wat het kon, maar het bleek deze zaterdagmiddag niet genoeg. Het scoreverloop was de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk opgaand, daarna was de pijp toch wel leeg bij de bezoekers uit Koekange. Reden te meer om Tjitze Tjalf en Hester speelminuten te gunnen voor deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook simpel uitgespeeld, de teller bleef uiteindelijk steken op een comfortabele 24-8 overwinning voor de Deinumers.

Volgende week mogen we op bezoek bij SDO en dat belooft weer een mooi potje korfbal te worden. Zin in, in ieder geval.