14-13

Scheidsrechter:   Bekkema, J
11 november 2017
TFS 1 - SF Deinum 1

SF Deinum in de 3e klasse, het klinkt goed en je went er ook zo vlot aan. Het beloven spannender potjes, dan we in de 4e klasse hadden meegemaakt. Leerstof genoeg in ieder geval en daar worden we als team alleen maar sterker van. Het is behoorlijk graven in de boeken, voor we een wedstrijd tegenkomen tegen TFS in Houtigehage. Zonder ook maar een minuut tegen ze gespeeld te hebben, wisten we al wel meteen welk vlees we in de kuip hadden. We mochten aan de bak, was het niet op korfballend vermogen, dan wel op karakter.

Na een voorbereiding met ups en downs, lieten we wel zien er als 1 team te staan. Na het eerste fluitsignaal zetten de volgende mensen met rouwbanden (Hogenberg, red.) om de linkerarm in beweging. In de aanval begonnen Hermine, José, Haaye en Appie en in de verdediging, Geertje, Martine, Auke en Sjouke. En wat vooraf gedacht werd, bleek ook al snel uit het scoreverloop. Het zou een onvervalst stuivertje wisselen worden. SF Deinum bleek in ieder geval eerst het kwartje de juiste kant uit te laten vallen. Het zette gedegen aanvallen op, waarbij ook de kansen achter de korf niet werden vergeten. TFS weigerde echter zich zo maar gewonnen te geven en bleef scorend bij. Zo werd het gat ook nooit groter dan 2 doelpunten. Het stukje karakter kwam in ieder geval al om de hoek kijken. In de laatste minuut scoorde TFS uiteindelijk nog de gelijkmaker, waarna beide ploegen met een 8-8 tussenstand de kleedkamers weer opzochten.

Details, op het juiste moment voor kunnen komen, grip op de wedstrijd kunnen krijgen, kortom de puntjes werden even op de i gezet. Want grip op de wedstrijd hadden beide ploegen niet. Voor de neutrale toeschouwer was het wel een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. Men kwam echter wat koud uit de startblokken die 2e helft. SF Deinum pakte nog wel resoluut de leiding, maar daarna werd er minutenlang niet gescoord. Gaandeweg de 2e helft kwam Frank het veld in, waarna er nog een keer van positie gewisseld werd. TFS leek wakker geschud en kwam voor 't eerst op voorsprong met een marge van 2 doelpunten. Ook deze marge werd niet groter, waardoor de wedstrijd een spannend slot kreeg. SF Deinum kon het echter niet meer ombuigen, waardoor de punten in Houtigehage bleven. 14-13 de einduitslag.

Al met al geen verkeerde debuutwedstrijd in de 3e klasse. Een waar we zeker verder op kunnen bouwen. Volgende week ontvangen we WWC thuis in de streekderby.