13-14

Scheidsrechter:   Keuning, G.
19 november 2017
SF Deinum 1 - WWC 1

Streekderby, je hoeft er niet ver voor te rijden en het zijn meestal spannende potjes. Voor de neutrale toeschouwer in ieder geval een win-win situatie. Wanneer het één van beide clubs betreft, blijken het vaak altijd lastige potjes. En deze mag er zeker tot gerekend worden. WWC uit Mantgum/Wiewerd de tegenstander, ze hadden vorige wedstrijd met redelijk ruime cijfers van Joure weten te winnen. SF Deinum wist wat het te doen stond, zeker na het tamelijk onnodige verlies van vorige week tegen TFS. In de aanval begonnen Martine, Geertje, Auke en Appie. In de verdediging José, Hermine, Sjouke en Haaye.

Het begin van de eerste helft was voor WWC. Het scoorde simpeler of in die zin, wisten de poppetjes makkelijker te vinden. Voor SF Deinum dus zaak om aan te haken, de klauwen er in te zetten en er weer eens ouderwets volle bak voor te gaan. WWC gaf echter geen krimp en speelde het spelletje geroutineerd. Dit resulteerde dan ook in een 3-7 tussenstand. SF Deinum zette nog eens een tandje bij, al kwam dat zo nu en dan het spel niet geheel ten goede. Toch werd de achterstand een tikkeltje weggepoetst. Ook werd Richard einde eerste helft nog binnen de lijnen gebracht.

Met nieuw elan begon SF Deinum dan bij de 5-8 ruststand aan de 2e helft. Het team begon sterk en kwam zodoende terug en zelfs langszij, 9-9. Op één of andere manier ging daarna het licht wel weer wat op dimlicht. Het bleef een afwisselende sprint naar de finish. Was het eerst Deinum dat sterk begon, WWC nam het over, waarna SF Deinum weer in de achtervolging kon. En met nog 5 minuten te gaan gebeurde dit dan ook. Via 11-14 werd het nog 13-14. Kansen op de gelijkmaker waren er nog wel, maar de punten gingen naar WWC. Een typische derby, dat dan weer wel.