18-12

Scheidsrechter:   Houtstra, K.M.
6 januari 2018
DTL 1 - SF Deinum 1

Soms wel eens even prettig, zo'n periode met wat minder verplichtingen. Zo was er dan ook ruimte tussen Kerst en Oud en Nieuw voor een waar mix-toernooi. Na de oliebollen en het nodige vuurwerk stond donderdag dan weer de eerste training van het jaar op papier. De puntjes werden hierbij nog even op de i gezet en waar nodig aangescherpt. Er stond een oude bekende voor de zaterdag op het programma, DTL uit Hantum. In de periode van TDK was het geregeld de tegenstander. Gezien de posities op de ranglijst, kon het wel eens een pittig potje worden, maar SF Deinum wilde in ieder geval alles geven om de punten weer mee naar huis te nemen.

Na een wonderlijke presentatie van de spelers begonnen in de aanval, José, Martine, Auke en Appie. In de verdediging begonnen Geertje, Hermine, Haaye en Frank. SF Deinum begon goed, verdedigde degelijk, liet DTL de fouten maken en wist daar scorend van te profiteren. Het duurde in ieder geval even voordat DTL hier van hersteld was. Via 0-3 en 4-7, kwam DTL dan ook terug. De balletjes vielen net niet meer aan Deinumer kant. Bovendien wilde het te graag de voorsprong vasthouden, waardoor het spel wat chaotischer werd. DTL kwam dan ook langszij 7-7. Het bleef vanaf dat moment gelijk op gaan. Meer op karakter dan via goed spel, maar dat is ook zeker een van de manieren die SF Deinum goed ligt. Na de 9-8 kreeg DTL vlak voor rust nog een strafworp, 10-8.

We hielden goed stand en deze lijn moest voor de 2e helft dan ook zeker doorgezet worden. Het liefst verdedigend nog een tandje er bij, maar vooral de rust bewaren en het eerste kwartier van de eerste helft weer oppakken. Het liep echter even anders. DTL bleek de geest te hebben en SF Deinum bleek niet bij machte om scorend mee te komen. Veel schoten dwarrelden dan ook uit de korf. Ook bleef het aanvallende spel tamelijk chaotisch, waardoor DTL gewoon kon uitlopen. Met nog 10 minuten op de klok kwamen Libbe en Sjouke binnen de lijnen. Helaas was de wedstrijd al gespeeld, met een achterstand van 5 doelpunten. Dit werden er uiteindelijk 6. Na het laatste fluitsignaal bleven de punten in Holwerd met een 18-12 uitslag.