21-15

Scheidsrechter:   Kortstra, H
12 mei 2018
SF Deinum 1 - Amsterdam 1

Het was echt weer eens zo'n dagje op het Deinumer veld. Korbal op korfbal en onder een stralende hemel met hier en daar wat rare cirkelregenbogen (circumzenitale boog). Het alom aanwezige rubber werd er in ieder geval aardig broeierig door verwarmd. Waar we de vorige keer in Amsterdam nog tamelijk verdwaalden, konden we het nou dichter bij huis zoeken. Helaas wel zonder Appie, beterschap nog, en zo begonnen we dan ook lichtelijk gewijzigd aan de wedstrijd. In de aanval begonnen José, Martine, Auke en Frank. In de verdediging waren dat Hester (A1), Hermine, Sjouke en Haaye. Door deze gewijzigde opstelling bleek het toch even zoeken. Hoewel, het zoeken was niet eens zozeer het probleem, de mand vinden, dat dan weer wel. Amsterdam pakte daardoor ook brutaal de leiding, waardoor het bij SF Deinum weer eens even ouderwets op karakter moest. Het gaatje werd daardoor in ieder geval niet groter dan een tal doelpunten. Gaandeweg de eerste helft werd dit gaatje dan ook weggepoetst en kwam SF Deinum dan weer langszij, 8-8 om er in de laatste minuut nog maar eens op en er over te gaan.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd, was er niet zo heel veel veranderd. De eerste helft moeizaam, de 2e helft zou dan het gaatje geslagen worden, om uiteindelijk de punten in eigen huis te houden. Makkelijk gezegd uiteraard. SF Deinum hoefde er echter niet heel veel moeite meer voor te doen. De Amsterdammers lagen lichtelijk voor Pampus, kleine woordspeling, en zagen SF Deinum dan ook aan de horizon verdwijnen. 9-8 werd 13-8 en later zelfs 16-10. Richard kwam de 2e helft vol maken en zag het team uiteindelijk cruisen naar een 21-15 overwinning. Degelijk, zo nu en dan op de automatische piloot, niet bijzonder goed, maar wel op karakter. Kortom, de punten bleven in eigen huis en daar was het uiteindelijk om te doen.

Nog 2 wedstrijden, eentje in Beverwijk en de laatste in eigen huis en dan zit het seizoen er weer op.