V&V MW – SF Deinum MW

Herintreders binnen het korfbal.

Na de herfstcompetitie 2016-2017 van de midweek kwam er een redelijk abrupt einde aan alle korfbalaspiraties van de midweek. Door zwangerschappen en te weinig leden was het niet haalbaar om nog een midweek in de zaal en in het voorjaar te hebben. Erg spijtig. Gedurende de zomer begon het bij een aantal toch weer te kriebelen en is er besloten om toch weer een midweekploeg op te bouwen. Mensen die lekker willen korfballen en het weekend vrij willen houden.

Nynke, Pytsje, Sjoukje, Durk, Hans en Tjebbe zijn nog over van het eerdere midweekteam. Björn en Erik-Jan sloten zich al snel bij de midweek aan. Niet veel later kwam ook het bericht dat Sonja graag weer een balletje wil gooien. Alle 3 hadden al een tijd(je) niet meer gekorfbald, maar binnen dit team moest dat maar weer eens gebeuren. En het team was compleet!

Dus teammanager Pytsje dacht zich rustig te kunnen voorbereiden op de eerste wedstrijd: 11 september in Garyp tegen de lokale V&V. Echter bleken Björn, Hans en Nynke niet beschikbaar voor de eerste wedstrijd en is Durk door een vervelende blessure langere tijd uitgeschakeld, dus werd het even puzzelen. Gelukkig waren de oud-junioren en Aafke bereid om het team te versterken. En als een duveltje uit het doosje werd er zondag ook nog gemeld dat Bianca wel weer binnen de midweek wilde korfballen.

Om 20uur begon de wedstrijd tegen V&V. Dat het voor de meesten weer wennen was om binnen de lijnen te staan was zichtbaar. Wellicht kwamen er ook wat zenuwen bij kijken, omdat de V&V met een heus sfeerteam en trommel op de proppen kwam. Binnen 10 minuten stonden we 3-0 achter. Gelukkig scoorde Sjoukje daarna van afstand, waardoor het verschil 2 bleef. Vervolgens komen we op 3-3 en lijken de rollen om te draaien. V&V dacht daar anders over en gooide er een schepje bovenop: resultaat 7-4 ruststand.

In de rust was het duidelijk: we waren niet minder, maar de kansen moeten benut worden. We hoefden vanavond zeker niet te verliezen van deze ploeg.

Direct na de rust scoorde V&V de 8-4 met een mooi afstandsschot. Gelukkig is binnen het korfbal alles mogelijk, maar dit was niet de bedoeling. Door het goede verdedigen van beide ploegen werd het scoren lastig; met nog 10 minuten te spelen was de stand 9-5 voor de groen-witten. Daarna waren het Sjoukje en Sietze die zorgden voor de 9-7. Nog 5 minuten: zou het dan toch? Nog 3 minuten: de aanval zet rustig de aanvallen op. Geduldig spelen werd beloond: Erik-Jan scoorde van afstand. Met nog 1 minuut te spelen werd er alles of niets gespeeld in de aanval. Door een knappe actie van Pytsje kwam ze vrij te staan onder de korf en scoorde de 9-9 met nog 20 seconden op de klok! Omdat V&V niet meer tot scoren kwam bleef het 9-9! Een geweldige ontlading bij de nieuwe ploeg van SF Deinum. Een zwaarbevochten punt welke voelt als een overwinning.

Volgende week dinsdag spelen we om 20uur thuis in Deinum tegen Boelenslaan/ ’t Fean.