27-02-2019
12-16

27 februari 2019
Veenwouden MW1 - SF Deinum MW1

Na een weekje krokusvakantie kon de midweek zich opmaken voor een nieuw potje korfbal. Hoewel het voor de midweek de eerste ontmoeting was met Veenwouden, blijkt dit voor de Deinumers niet het geval dit seizoen. Zo konden er al mooie uitslagen neergezet worden. Zo ook de taak voor de midwekers om die lijn door te zetten. Het werd ons echter niet makkelijk gemaakt, half 10 de wedstrijd, in de avond, is voor iedereen toch wel even wennen. De sfeer was er echter niet minder om, we hadden er zin in en dat wilden we in de wedstrijd ook zeker uitstralen.

Al vlot na een voorzichtig warmlopen of toch liever schieten, was daar 't fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. In de aanval begonnen Pytsje, Hermine, Erik-Jan en Frank. In de verdediging Nynke, Sjoukje, Tjebbe en Tjitze-Tjalf. Geert zou vanaf de kant eerst de coaching op zich nemen. Zoals gezegd was daar het eerste fluitsignaal en niet veel later een volgende voor een strafworp aan Deinumer kant. De eerste voorsprong stond op het scorebord en zou vervolgens niet meer uit handen gegeven worden. Kansen in overvloed, leuke aanvallen, we hadden er zin in. Dat we dit dan even niet uit wisten te drukken in de score, mocht de pret niet drukken, wie kijkt er tegenwoordig nog naar 't rendement. En zo kon het dat Veenwouden aan kon blijven haken, via 0-1 werd 't 1-4, 4-5 waarna van afstand de ruststand op 4-6 werd bepaald. Van verre afstand en dat was de vermelding meer dan waard.

Tijdens de rust was 't even bijkomen van de warmte en weer opladen voor de 2e helft. Het ging goed, zoals gezegd mooie aanvallen, maar 't laatste stukje scherpte nog even in de afronding en de wedstrijd zou gelopen zijn. We wilden in ieder geval naar de 15 en als we dit zouden verliezen... Niet om onszelf er de druk op te leggen, er zat gewoon meer in. De wedstrijd was na twee vlotte doelpunten van Deinum uiteindelijk toch wel bekeken. De marge van vier bleek onoverbrugbaar voor Veenwouden. Ondertussen was Geert ook binnen de lijnen gekomen voor de nodige speelminuten.

Onze midweek wist de korf nog steeds niet vrij soepel te vinden, maar het hoefde ook niet meer de 2e helft. Het liep ook al richting elven, wat wil je. Uiteindelijk mocht Veenwouden nog een strafworp benutten in de laatste minuut en zo werd de eindstand 10-15.

Al met al een soepele overwinning en inderdaad de 15 weten te halen.
TT en Hermine, bedankt voor 't meespelen!