Korfbal: SF Deinum MW 1 - Waterpoort MW 1

27-03-2019
14-16

27 maart 2019
SF Deinum MW 1 - Waterpoort MW 1

Ondanks dat de bond getracht had het zaalseizoen in tijd te verlengen, was er dan toch het onvermijdelijke moment daar. De midweek speelde haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen, 27 maart, het blijft toch even wennen. De tegenstander was een goede bekende. Een korfballende ploeg, die de oplossingen ook korfballend proberen te vinden. Dat zagen we ook destijds in Sneek, een goed op elkaar ingespeeld team, dat kansen overal vandaan wist te halen, we waren gewaarschuwd.

Voor deze wedstrijd wilde Tjebbe deze wel fluiten en wilde Bianca de klok wel bedienen, maar uiteraard ook supporteren. Verder kwamen de volgende spelers in het veld. In de aanval begonnen Anne (A1), Sjoukje, Erik-Jan en Durk. In de verdediging Pytsje, Nynke, Geert en Frank. Het begin van de wedstrijd was een aftasten, waarbij beide ploegen vooral verdedigend de zaken voor elkaar probeerde te krijgen. SF Deinum deed dat beter en wist na vele één-schot-bal-kwijt de bal naar de aanval te krijgen. De midweek pakte de voorsprong en kwam zo na een kwartier op een 4-1 tussenstand. Waterpoort kon zo niet door in ieder geval en moest 't uit ander vaatje zien te tappen. Waterpoort begon te scoren, waar het bij SF Deinum te veel bleef haperen. 4-1 werd 6-8, waarna SF Deinum de ruststand op 8-8 kon brengen.

In principe niks aan de hand, zoals voorspeld ging ook deze wedstrijd gelijk op en was het zaak scherp te zijn in de afronding, de kansen waren er in ieder geval meer dan genoeg. De sterke aanvalsimpulsen lagen bij de dames en 't was dan ook de taak om deze impulsen zoveel mogelijk te voeden. Kortom, de midweek ging weer volle bak de 2e helft in. En ondanks de volle bak, de doelpunten bleken duur het eerste kwartier. Waterpoort scoorde ook niet uitbundig, maar kon zo wel de voorsprong pakken. De marge echter nooit groter dan 3 of 4 doelpunten.

De midweek hield zich daardoor in de wedstrijd, maar kon net niet genoeg meescoren om het helemaal spannend te houden. De teller bleef uiteindelijk steken op een 14-16 overwinning voor Waterpoort. Op basis van de eerste 20 minuten in de eerste helft, had er zeker meer in gezeten, maar soms lopen de wedstrijden nou eenmaal zo.

Het was in ieder geval weer een vermakelijke pot korfbal, Anne bedankt voor het meespelen!