24-04-2019
13-18

24 april 2019
Wez Warber MW1 - SF Deinum MW1

Na een goed gevuld en gezellig Paasweekend kon de midweek weer mooi aan de bak. Het had sportief wat recht te zetten na vorige week. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard, zeker wanneer ook deze poule doordrenkt is van jarenlange korfbalervaring. Het helpt dan ook wel, dat wij dat ook hebben. De taak was vandaag vanuit de rust de doelpunten zien te vinden. Eerst maar eens korfballen, daarna kon de trukendoos wel weer open.

Het verzamelen van de bidons, de tas met korfbalkleding gebeurde onder tamelijk broeierige omstandigheden, er hing onweer in de lucht. Maar als buienradar ons niet het verkeerde beeld gaf, konden we dat precies redden met de wedstrijd. Onderweg, kwam ook de verhalen over deze onderweg weer naar boven. Op de fiets naar 't toernooi in Hempens, toch vaak ook wel met 't bekertje naar huis. Eenmaal op het complex was het gevoel van traditie en nostalgie weer helemaal terug, sinds ons laatste toernooi was er niks veranderd en dat blijft toch wel wat hebben.

Nadat we Martin van Goutum in Hempens hadden gekregen konden we ons opmaken voor de wedstrijd. In de aanval begonnen Pytsje, Nynke, Tjebbe en Sytze. In de verdediging Sjoukje, Bianca, Durk en Frank. Geheel volgens afspraak zette SF Deinum rustig de aanval op en vond geregeld de korf van afstand. Een gaatje van drie doelpunten was snel geslagen en dit werd de rest van de eerste helft ook niet meer uit handen gegeven. Ondanks vele onderscheppingen in de verdediging, waren daar in de aanval toch ook nog wat plaatsfouten en konden sommige schoten even beter uitgesteld worden. Er moest toch wat recht te zetten zijn tijdens de thee. Martin was gaandeweg de eerste helft binnen de lijnen gekomen en maakte daarmee z'n eerste minuten in 't shirt van Deinum. Uiteindelijk ging de midweek aan de thee met een 6-9 ruststand.

Tijdens de thee werden de puntjes nog even op de i gezet, wat meer scherpte in plaatsing en afronding met daarbij een poging tot een iets dynamischer spel. De onweersvliegjes deden inmiddels goed hun best, we moesten vaart maken. Anne kwam binnen de lijnen en ook bij de heren werd er weer stevig gewisseld. Na het eerste fluitsignaal de 2e helft was 't Wez Warber dat wat soepeler met de kansen omging, de spanning was weer helemaal terug bij 12-13. Het toegestroomde publiek zag de ommekeer wel zitten, maar hadden niet helemaal gerekend op 't Deinumer kwartiertje. Het hek werd verdedigend weer gesloten en zo kon na lange aanvallen de einduitslag op 13-18 bepaald worden.