03-10-2019
12-8

2 oktober 2019
SF Deinum MW1 - WIK34 MW1

Ideale omstandigheden om even een balletje te gooien, de midweek was er in ieder geval klaar voor. Het moest er ook wel klaar voor zijn, vorige week werden er maar liefst 38 doelpunten gescoord, aan beide kanten uiteraard. Kortom, WIK34 uit Damwald nogmaals de tegenstander, dit keer een iets straffer windje, dreiging van buien, maar dat dan alles wel weer op ons kunstgras. De shirts uit de tas en op naar 't sportveld. De noorderwind van 11 graden zorgde voor de nodige kippevel op de benen. De al niet al te lange voorbereiding, was ook nu niet een al te lange. Iedereen wilde wel gewoon in beweging en dat gebeurde in de volgende vakken. In de aanval begonnen Aafke, Pytsje, TT en Frank. In de verdediging waren dit Anna, Bianca, Swen en Auke. Gaandeweg de wedstrijd zouden ook Nynke, Sjoukje en Erik-Jan binnen de lijnen komen. Durk stond daar al, die floot de wedstrijd.

Deinum liet in de eerste minuten zien er zin in te hebben, kwam als eerste op voorsprong en wist de bal geregeld af te vangen om een vervolg te geven aan de aanval. En dat was ook wel nodig, de wind vanaf de flank leek nog eens extra aan te halen. Zekerheidjes bij het schot, waaiden nu voor de korf weg. De kansen werden daardoor wat dichter bij de korf gezocht. De doelpunten bleven duur, vooral de eerste helft. Via veelvuldig positief spel en opgelegde kansen bleef Deinum zoeken en daar 't in de verdediging, de doelpunten minder makkelijk om de oren kreeg, had 't nu wat meer grip op de wedstrijd dan vorige week. Via 5-2 werd 't uiteindelijk nog wel een spannende 5-4 bij rust.

We stonden voor, nipt, maar er was geen aanleiding tot paniek. Nog iets meer scherpte in zowel afronding als verdediging en dan moest 't goedkomen. Met een eerste kwartier, waarbij beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht wisten te houden, 7-6, kon Deinum het gaatje slaan en uitlopen naar een 10-6 tussenstand. Deze marge van 4 doelpunten stond aan 't eind ook op het scorebord. De teller bleef uiteindelijk steken op 12-8.

Een mooie overwinning in een leuke competitie. Auke bedankt voor 't meespelen!