10-10-2019
6-7

9 oktober 2019
SF Deinum MW1 - Pallas08 MW1

Sommige avonden kun je het beste maar gewoon op film vastleggen, vooral om 't op één of andere gezellige avond in de kantine nog eens terug te kijken onder het genot van een alcoholische versnapering. Woensdag de 9e oktober had zich er in ieder geval perfect voor geleend. Alle ingrediënten waren wat dat betreft in ieder geval ruimschoots aanwezig. Het begon al bij het verzamelen op het sportcomplex. TT had ondertussen de korven al klaargezet. Op zoek naar de shirtjes-tas en dat bleek toch al een eerste uitdaging. Niet op de vaste plek, dan toch nog maar even verder zoeken. Puntje bij paaltje, het werd uiteindelijk een mooie mengelmoes van shirtjes en vooral broekjes. Lange mouwen, korte, mede mogelijk gemaakt door Fabiton, Dijkstra-Draaisma en Hiemstra. De lange mouwen waren met het herfstachtige karakter van de avond niet een overbodige luxe, zeker niet met de opkomende regen, die volgens enkele weeralerts niet voorkwamen. Dat beloofde nog wat. Iedereen eenmaal in de kleren, uiteraard een korte voorbereiding, floot Durk in voor de wedstrijd. Vanuit het zuiden van 't land, had ie 't begin van de wedstrijd nog mooi weten te halen, onderweg al de nodige heftige buien trotserend.

Al met al een lange inleiding voor een wedstrijd tegen Pallas, die we eerder onder 't genot van moesonregens in de laatste minuut hadden weten om te zetten in een overwinning. Met Pytsje, Aafke, Erik-Jan en Frank in de aanval en Sjoukje, Bianca, Swen en Tjebbe in de verdediging werd er naarstig gezocht naar doelpunten. In het begin viel het nog enigszins mee, het weer in ieder geval, de korf werd veelvuldig geraakt. Tot daar ineens de eerste druppels waren. En bij die paar druppels bleef het niet. Pallas scoorde tweemaal van afstand, halverwege de eerste helft, terwijl SF Deinum nog op zoek bleef. Uiteindelijk wist Bianca, in broekje, van afstand, de hatelijke 0 van 't scorebord te krijgen. Zoals bleek bij de rust en een heet bakje thee, het enige doelpunt van de hele eerste helft. Was 'r nog nooit overkomen en of het dan in ieder geval even in dit verslagje kon. Bij deze.

TT die al met Swen had heen en weer gewisseld de 2e helft, kwam nu in het andere vak terecht voor de 2e helft. Zonder dat we 't er echt over hebben gehad tijdens de rust, was het wel duidelijk dat er meer gescoord moest worden. Gelukkig was het de 2e helft droger geworden en wist Bianca uiteindelijk ook de 2-2 te scoren. Zonder dat er een korf stond lepelde TT er van afstand de 3-2 in. Pallas kwam weer langszij en nam een kleine voorsprong, 3-5. SF Deinum moest in de achtervolging, TT scoorde nogmaals, maar 't bleef 4-6. De tijd tikte langzaam weg, Deinum zette nog een keer aan en via Tjebbe en uiteraard Bianca, stond het 6-6. Een puntje was gezien de wedstrijd wel verdiend geweest. Echter met een tikkeltje teveel risico, wist Pallas weer op voorsprong te komen, 6-7. SF Deinum ging wederom opzoek naar de aansluiting, maar kreeg de bal niet meer Troch de Koer.

En zo eindigde de wedstrijd dus in een overwinning voor Pallas08. Wederom op één doelpunt. Al met al toch wel weer een gedenkwaardig potje korfbal.