SF Deinum 1
20-10-2019
3 - 0

Scheidsrechter:   K. (Khaled) Mustafa
In een wedstrijd waar de scheidsrechter erg vaak met kaarten stond te wapperen, ging de SFD ten onder tegen een collectief beter Blue Boys. De kaartenregen was overdreven in een verder faire wedstrijd. Het is tenslotte geen "pim-pam-pet" spelletje, maar mannenvoetbal zoals vanaf de kant terecht werd opgemerkt. Blue Boys kwam al snel op voorsprong door een fout van de sluitpost van de SFD. Een zichtbaar houdbare bal gleed Gerben door de handen en hobbelde zo over de doellijn, 0-1. Een tegenslag voor het technisch betere team uit Deinum. Zo werd de tegenstander in de kaart gespeeld. Met hun snelle voorwaartsen was het toch al de bedoeling vanuit een verdedigende positie snel de omschakeling te zoeken. Het spel speelde zich vooral af tussen beide strafschopgebieden zonder echte kansen. Na een half uur begon Deinum wat meer vat op het spel te krijgen en creëerde enkele kansen waar de keeper van Blue Boys steeds de reddende engel was. Eerst een corner van Patrick die onder de lat werd weggehaald, niet veel later een schot van Fin die uit de hoek werd geranseld en tot hoekschop werd verwerkt. Uit de hoekschop kon Wybren bijna binnen koppen, maar met enig geluk kon de verdediging van Blue Boys de bal uit de doelmond brengen.

Na rust werd het voetbal er niet beter op. Blue Boys drong iets meer aan op zoek naar de verlossende tweede treffer en Deinum was soms onmachtig om de gelijkmaker te produceren. Een steekpass op de spits van Blue Boys kon tijdig door Wybren geneutraliseerd worden en vlak daarna kwam Gerben als beste uit de bus in een één op één situatie met de spits van Blue Boys. In de tegenaanval werd helaas net naast geschoten. De beste kans was nog voor de zeer hardwerkende Pjotr. Overal op het veld te vinden, coachend en gaten dichtlopend, kon hij de 16 meter binnen manoeuvreren tussen een paar spelers door. Zijn poging kon ternauwernood verwerkt worden door de keeper. Een kwartier voor tijd viel het noodlot voor de Deinummers. Passiviteit op het middenveld en Blue Boys die vervolgens in een man meer situatie verwoestend de bal achter Gerben schoot, 0-2. In principe leek de wedstrijd daarmee gespeeld zeker toen Wybren zijn tweede gele kaart kreeg en het veld kon verlaten. De zeer onterechte gele kaart in de eerste helft brak hem helaas op. Deinum bleef wel overwicht houden, probeerde het nog, maar kon geen potten meer breken. Dat het dan nog 3-0 wordt in de 90e minuut is slechts voor de statistieken.