Blauwhuis 1
10-11-2019
2 - 0

Scheidsrechter:   N. (Nick) Oppedijk
Vandaag speelde SF Deinum thuis tegen de groenhemden uit Blauwhuis. Een ploeg die volgens trainer Jelle Jan een luis in de pels kan zijn. Vragende blikken van de spelers noopte de trainer om deze uitdrukking toe te lichten. Blauwhuis is een ploeg die vorig jaar 5e eindigde en die ook dit jaar een zeer goede start beleefde. Met Barry Hamstra hebben ze een speler aan de selectie toegevoegd die een belangrijke stempel op de wedstrijd kan zetten. Dat de trainer hier niets teveel mee had gezegd bevestigde een Deinummer verdediger tijdens de wedstrijd met "hij is wel erg goed".

In de warming-up moest keeper Gerben met een handblessure afhaken en werd vervangen door zijn oudere broer Jacob. Jacob zou een geweldige wedstrijd keepen ondanks de moeilijke week die hij en zijn broer hebben gehad vanwege privé omstandigheden. Deinum begon de wedstrijd beter dan vorige week en kreeg in de tweede minuut al een vrije trap. Patrick zag zijn schot richting de kruising verdwijnen, maar de keeper van Blauwhuis slingerde met een katachtige reflex de bal uit het doel. De keeper zou de hele wedstrijd zijn ploeg op de been houden met zijn acties. Vaak niet klemvast, maar wel een sta in de weg voor Deinum. Het spel golfde op en neer waarbij Deinum het eerste half uur oppermachtig was. Na een half uur was het dan eindelijk raak voor de thuisclub. Eerst liet Jacob een bal los die door Blauwhuis op de lat werd geschoten. Bij de rebound stond een ploeggenoot hinderlijk in de weg om op voorsprong te komen. Uit de tegenaanval werd Jawoh op links weggestuurd. Jawoh, die de geblesseerde Wesley had vervangen, gaf vanaf links een messcherpe assist op Allard die met het laatste tikje de 1-0 op het bord zette. Een paar minuten later dacht Deinum met een verdubbeling van de voorsprong te gaan rusten. Helaas werd de goal van Tjeerd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef dus 1-0 waar het ook zo maar 1-2 had kunnen zijn.

Na rust kwam Blauwhuis er nauwelijks nog uit. Net als in de eerste helft werd altijd de lange bal gehanteerd om spits Hamstra in stelling te brengen. Wybren had hem echter goed in bedwang met Rink als extra slot op de deur. Vlak na rust kreeg Jawoh de kans om 0-2 te maken. Zijn schot werd goed gekeerd en de rebound werd naast gekopt. Met nog een half uur te spelen moest Jelle Jan noodgedwongen beide backs van het veld halen vanwege blessures. Prachtig dat je dan twee A-junioren in kunt brengen die op dit niveau goed mee kunnen. Het bleef spannend tot het einde omdat Deinum verzuimde te scoren. Vijf minuten voor tijd werd Tjeerd net buiten het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap was wederom een prooi voor de keeper van Blauwhuis. Niet veel later werd speedy Gonzalez Robby, eerste jaars A-junior en debuterend in de hoofdmacht, weggestuurd op links. Met zijn snelheid kon hij net de bal op de achterlijn binnenhouden en terugleggen op Jawoh die prachtig binnenschoot, 2-0. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde en was de winst een feit.

Er waren na de wedstrijd lange discussies over hoeveel periodes in deze klasse zouden zijn en om hoeveel wedstrijden het per periode ging. Gelukkig is Vlieland dit jaar op het laatste moment bijgeschoven en zorgt het even aantal ploegen, 14 stuks, er voor dat er dit jaar 3 periodekampioenen gehuldigd zullen worden. SF Deinum neemt door het puntverlies van de concurrenten uiteindelijk de eerste periode voor zijn rekening wat ver na het eindsignaal met gejuich werd gevierd.