Korfbal: SF Deinum MW1 - Altijd Kwiek MW2

21-11-2019
14-8

20 september 2019
SF Deinum MW1 - Altijd Kwiek MW2

Het was wel weer hoog tijd om een balletje te kunnen gooien, na ander halve maand begon 't bij iedereen wel weer te kriebelen. Toch ook wel de nodige onzekerheden, een andere hal, zijn de korven er, ballen, nemen we die zelf mee. Hoe dan ook, zo rond kwart over 7 gisteravond, in de dikke mist, de vier bidons en de tas met shirts in de auto's en op naar Franeker. Een mooie nieuwe hal, goede accomodatie voor onze Midweek om met alle plezier en rust een balletje te gooien. Toen Altijd Kwiek ook eenmaal gearriveerd was, floot Tjebbe voor 't begin van de wedstrijd. In de aanval begonnen Anna, Nynke, Durk en Frank. In de verdediging Sjoukje, Aafke, Swen en TT.

Ach, die eerste helft. 4-3. Spannend als we naar de stand kijken, het spel was ook gewoon prima. Kansen werden gecreëerd. Uitstartballetjes, doorloopballen, soms wat schoten van te verre afstand. Nee, dat was 't probleem ook niet. SF Deinum liet zien er zin in te hebben. Kon verdedigend ook zeker haar mannetje staan. Alleen ja, dan mogen die ballen er wel in. En daar waren we 't tijdens de rust met z'n allen ook wel over eens.

En SF Deinum ging daarom weer met frisse moed beginnen aan de 2e helft. Scoorde ook 't eerste doelpunt, 5-3. Maar kreeg daarna toch een paar doelpunten om de oren, kwam achter met 5-6 en dat gaf toch wel een tegenstrijdig gevoel, het zal toch niet.. De midweek zette nog een tandje bij, creëerde en creëerde, aanvallen van 4 minuten, 20 schoten minstens en kwam uiteindelijk weer langszij, 6-6. De maat bleek vol, tamelijk vlot werden de 7-6 en 8-6 gescoord en bij 9-6 was er toch weer een beetje meer lucht. Het bleek nog niet zozeer de opmaat voor meerdere doelpunten, althans niet in dezelfde opleving, maar gescoord werd er. Bij Altijd Kwiek werd er nog 2x gescoord terwijl onze Midweek de score opvoerde naar 14-8.

Al met al een prima overwinning, op karakter doorgezet en de wedstrijd over de meet getrokken.