30 november 2019
Noveas 1 - Deinum 1

Op zaterdag 30 november stond Noveas 1 op het programma. Na vorige week een goede strijd geleverd te hebben hadden wij hoop vandaag de punten mee te nemen uit Steenwijk.
Noveas is geen onbekende voor SF Deinum. Tegen deze ploeg zijn er vaker punten gepakt. Dit schepte dan ook verwachtingen. De coach gaf ons nog mee dit team niet te onderschatten.

Deinum startte in de basis met Auke, Tjitze Tjalf, Pytsje en Sterre in de verdediging en Arjan, Freerk, Berber en Hermine in de aanval.

In de beginfase werd er goed gestart met een voorsprong van 1-3. Helaas konden wij niet verder uitlopen door een goede rebound van de tegenpartij. Hierdoor kreeg Noveas meer vertrouwen en scoorden gemakkelijk. Dit resulteerde in een achterstand van 9-5 in rust.

In de pauze werd besproken dat vooral de heren meer druk moesten geven op de betere schutters. Hiervoor moesten de dames betere ondersteuning bieden. Aanvallend moest het spel beter opgezet, en uitgespeeld worden.

Gedurende de tweede helft bleef SF Deinum achter de feiten aanlopen. Hester was inmiddels ingebracht voor Sterre om de rebound van de dames te versterken. Ondanks er meer druk gegeven werd op de betere schutters bleef Noveas scoren, waar dat bij SF Deinum moeizaam ging. Toen het eindsignaal gegeven werd door de scheidsrechter stonden er slechts 11 goals op de teller bij SF Deinum, wat te weinig is om de winst binnen te halen in de zaal. Eindstand 17-11.

Volgende week wordt SF Deinum verwacht in Joure om daar tegen de koploper te spelen.