20-12-2019
21-15

19 december 2019
Flamingo's MW1 - SF Deinum MW1

Een wedstrijdje van de Midweek, er gebeurt altijd wel wat en niet alleen tijdens de wedstrijd, nu was het vooral de voorbereiding. Na de vele voeten in de aarde konden we uiteindelijk met de volgende spelers de wedstrijd beginnen; In de aanval Anna, Sjoukje, TT en Frank. In de verdediging Hester, Eline, Appie en Geert. Sven zou vanuit de avondcollege naar Buitenpost komen en ook nog even z'n minuten meepakken. Weer een mooi nieuw team voor de Midweek en dat tegen door en doorgewinterde Flamingo's waar we in 2 potjes op het veld niet van hadden weten te winnen. Uiteraard begint de wedstrijd weer gewoon op 0-0, 2x 30 minuten en meer van dat soort teksten, we wisten echter dat 't wel eens een lastige pot zou kunnen worden.

Het viel echter nogal mee de eerste 10 minuten. Flamingo's scoorde wel de 1-0 van afstand, van achter de korf was 't al vrij vlot 1-1 en zo kabbelde 't door tot 3-2. Vervolgens ging 't hard, de meest wonderlijke schoten vonden de korf, 7-3 en 11-4. Deinum had in ieder geval even de tijd nodig om de boel bij elkaar te rapen de manier van spelen en verdedigen aan te passen en toonde karakter door dat ook te doen, het kwam zelf weer tot scoren en ging daarin mee met Flamingo's. Het begon weer een beetje op een wedstrijd te lijken. Na het laatste fluitsignaal in de eerste helft stond er een 15-7 tussenstand op 't scorebord. Het had niet misstaan als eindstand in ieder geval.

Tijdens de rust, lekker traditioneel mandarijntje erbij, werd de boel nog een keer bij elkaar geveegd en stukje bij beetje weer opgebouwd. 15-7 is een stand waar je vrede mee kan hebben, de midweek had voor de 2e helft een ander idee. Er in ieder geval nog een wedstrijd van maken. We waren dan misschien wel de mindere in de score, we waren ook de ongelukkigere in de afronding. Teveel ballen vonden de binnenkant van de korf niet of stuiterden er vervolgens weer gewoon uit. Hoe dan ook, Deinum ging weer met frisse moed bezig met de 2e helft en liet haar bedoelingen meteen zien. De stand was al dragelijker bij 15-10. Flamingo's hoefde natuurlijk niet echt meer, maar wilde uiteraard niet een stunt in de hand helpen. En zo werd 't nog een aangename 2e helft. Beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in de score. Uiteindelijk bleef de score steken op 21-15. Een goed herstelde 2e helft met een score waar we vrede mee konden hebben, in ieder geval de 2e helft gewonnen met 6-8.

Op 6 januari volgend jaar maar weer eens een poging wagen de punten bij te schrijven, tegen oude bekenden MN&W.
Hester, Eline en Appie bedankt voor het meespelen!