05-02-2020
14-11

5 februari 2020
Deinum MW1 - Drachten MW1

De wereld kan vlot veranderen in vijf dagen. Was het vrijdag nog een wonderlijk vage wedstrijd op stoffig hout, zo mocht de midweek woensdag weer vertrouwd binnen de eigen lijnen. Drachten dit keer de tegenstander, waar we de vorige keer een leuke pot tegen gespeeld hadden. Daar we de hal maar een uurtje zouden hebben, werd er gekozen voor een veilige 20:15uur vertrek en dat kon uiteindelijk nog een stukje veiliger. Eenmaal in de Franeker hal aangekomen, bleek onze voorbereiding een korte te worden, Spannum speelde nog een wedstrijd voor ons, tegen Wordt Kwiek. De Midweek heeft meestal toch al niet een bijster lange voorbereiding nodig, dus dat scheelde weer.

Er werd ingefloten en zo konden beide ploegen zich opstellen voor de wedstrijd. In de aanval begonnen Pytsje, Anna, TT en Erik-Jan. In de verdediging Sjoukje, Aafke, Tjebbe en Swen. Geert zou samen met onze nieuwste aanwinst Louise op de bank beginnen. Douwe was onze support en Frank zou proberen de wedstrijd in goede banen te leiden. En daarmee, is dit stukje dan ook uit de ogen van de scheidsrechter. Na het eerste fluitsignaal liet SF Deinum merken dat de voorgaande wedstrijden een vergissing waren. Met de voorzitter voorop, knalde van afstand het eerste doelpunt door de korf, ging de midweek volle bak. 1-0 werd 4-1 en zelfs 6-1. Drachten moest zich even zien te herpakken. Probeerde zichzelf scherp te praten, emotie hoort erbij uiteraard, en dat bleek haar vruchten af te werpen. Van 6-1 werd het 7-3, waardoor het steeds meer een echte wedstrijd werd. De teller bij rust, na 25 minuten, bleef steken op een 9-7 voorsprong voor SF Deinum.

Benieuwd wat er gezegd is tijdens de rust, hoe dan ook, beide ploegen gingen verder met het laatste kwartier van de eerste helft. Zij het, dat beide ploegen nu minder de korf wisten te vinden. 9-7 werd 10-8 en met nog een kleine 10 minuten op de klok, werd de stand 10-10. Inmiddels waren er de nodige doelpunten al afgekeurd wegens de in mijn ogen verdedigende acties. En zo ook op de 10-10, waar Drachten de korf vond. SF Deinum rechtte nogmaals de rug en scoorde de 11-10. Drachten was 't even kwijt en keek met nog 3 minuten op de klok tegen een 14-10 achterstand aan. Uiteindelijk kwam er voor de gasten nog wel een laatste doelpunt, meer voor de eer. SF Deinum nam de punten mee, in de tas terug naar Deinum, 14-11.

Al met al een leuke pot korfbal om te fluiten. Hier kunnen we wel een week of vier op teren, voordat we weer aan de bak mogen, dan tegen Flamingo's thuis.
Louise en Douwe bedankt voor 't meespelen en supporteren!