Voetbal - Leeuwarder Zwaluwen J013-2 - SF Deinum J013-1

SF Deinum JO13-1
01-10-2016
0 - 2

01-10-2016 Sportpark Nylan  Leeuwarder Zwaluwen JO13-2 – SF Deinum JO13-1

Na een valse start in de competitie tegen MKV’29 met een 3-2 nederlaag en een goed herstel in de tweede wedstrijd tegen GAVC met een 3-1 overwinning, stond op zaterdag 1 oktober de wedstrijd tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen op het programma. En die wedstrijd werd erg serieus genomen door het zeer gretige JO13-1 van SF Deinum. De week voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd werd er hard getraind, omdat iedereen het besef had dat een overwinning nodig was om in de race te blijven voor het kampioenschap.

De wedstrijd had een vroeg aanvangstijdstip, 08.50 uur op het mooie en zonovergoten sportpark Nylan. Na een wat slappe warming up, waarin iedereen nog wat leek te slapen, volgde een peptalk van de leiders. En die peptalk leek zijn uitwerking niet te hebben gemist. Vanaf minuut 1 bleek dat SF Deinum de bovenliggende partij was. Leeuwarder Zwaluwen werd steeds de verdediging in gedwongen door een erg felle maar vooral goed voetballende ploeg. Prachtige aanvallen, door zowel het midden als over de zijkanten, werden meerdere malen alleen afgestopt door de uitstekende keeper van Leeuwarder Zwaluwen.

Na een mooie aanval in de 15e minuut van de eerste helft was het Tygo die SF Deinum op een dik verdiende 0-1 voorsprong zette. De keeper had de bal losgelaten en de goed oplettende Tygo schoot de bal hard tegen het net. Hierna bleef SF Deinum heersen. De verdediging stond als een huis met een ijzersterk centrum. Mads en Steven vullen elkaar fantastisch aan en er is geen doorkomen aan voor de tegenstander. En ook op de zijkanten is er voor de tegenstander weinig eer te behalen. Onze terriërs Wessel en Allard zorgen er voor dat ook daar de tegenstander geen grip op de wedstrijd kan krijgen. En af en toe hebben ze dan ook nog lucht over om mee ten aanval te gaan. Prachtig om te zien dat hun plek dan wordt overgenomen door de zeer ijverige Tymo en Wiemer. Dit zijn de jongsten van het veld maar dat is ze niet aan te zien. Ondanks dat Tymo de hele week ziek was geweest bewijst hij toch zijn waarde voor het elftal en knokt zich helemaal leeg en ook Wiemer bewijst dat hij met gemak meekan in deze hogere leeftijdsklasse.. Verder staat er op het veld een ervaren middenveld met Lars en Fen. Zij heersen over het middenveld en strooien met mooie steekpassen en knokken voor iedere meter. De uitstekende scheidsrechter fluit de eerste helft af met en dik verdiende 0-1 voorsprong.

In de rust merk je dat de honger van dit team nog lang niet gestild is en direct na het fluitsignaal voor de tweede helft gaat SF Deinum op jacht naar de tweede goal. Christiaan blijkt in de spits een fantastisch aanspeelpunt te zijn en met zijn sterke lichaam zet hij zijn tegenstander makkelijk aan de kant. En op de zijkanten zorgen Hidde en Tygo met hun snelheid voor veel gevaar. Steeds vliegen zij hun tegenstander voorbij en laten hun tegenstander verdwaasd staan. Uiteindelijk zorgt de deze morgen ongrijpbare dribbelaar Thom met een prachtig doelpunt dat het duel op slot wordt gegooid. 0-2. Er waren hierna nog enkele mooie kansen maar omdat Leeuwarder Zwaluwen nu met hun complete elftal voor de goal lagen, werd het steeds moeilijker om deze kansen te verzilveren. Dispensatiespeler Mathijs brengt  veelzijdigheid en ervaring en is overal inzetbaar. Mooi dat hij zich voor ons beschikbaar stelde. Leon brengt rust in de goal. En ondanks dat hij vandaag niet veel te doen heeft gehad zorgt hij er mede voor dat dit SF Deinum vandaag een onneembare vesting was voor de verslagen koploper. Uiteindelijk blijft het bij een dik verdiende 0-2 en staan we in punten weer gelijk met Leeuwarder Zwaluwen.

Wij, als leiders, zijn ontzettend trots op wat jullie deze wedstrijd hebben laten zien. Prachtig voetbal, werklust en discipline. Het is prachtig om te zien hoe dit jonge team groeit. Jullie hebben laten zien dat dit team mee kan strijden om het kampioenschap. Ga er voor!

Het blijkt een erg spannende competitie te zijn. Op dit moment staan er 5 ploegen op een gedeeld 2e plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden. Alleen Frisia heeft nog de volle buit te pakken.
Volgende week tegen Blauw Wit hopen we dezelfde instelling te zien als in deze wedstrijd en dan volgt een week later de strijd om de koppositie tegen Frisia.
Het beloofd een spannende strijd te gaan worden.

Langs deze weg willen we de meegereisde ouders ook hartelijk bedanken voor hun steun. We zien jullie graag terug bij de eerst volgende wedstrijd.