16-17

Scheidsrechter:   Jellema, C.J.
WIK'34 1 - SF Deinum 1
'Midweekse wedstrijd'

Door omstandigheden werd onze wedstrijd van zaterdag verplaatst naar donderdag 6 september. Terwijl het kwik al een neiging had om het vriespunt aan te willen raken, bleek het in Damwoude prettig vertoeven. Windstil, schuttersweer, niet al te koud, zolang je maar in beweging bleef. Klokke 8 zette beide ploegen zich in beweging. Tijdens het praatje vooraf kregen we te horen, dat WIK een ploeg met routine bleek, maar dat we zeker met vertrouwen moesten schieten en zodoende de punten naar Deinum mee terug konden nemen. In de aanval begonnen Henny, Martine, Libbe en Frank. In de verdediging waren dat Geertje, José, Ale en Auke.

Beide ploegen gingen voortvarend van start, WIK had voor sommigen van ons nog steeds het bekende spelletje van jaren terug en SF Deinum probeerde met vertrouwen te schieten. Ondanks de verschillende aanvalsstijlen was er toch een behoorlijk evenwicht. Kansen werden goed afgerond, al kostte het dan wel de nodige moeite om constant te blijven. De wil was er zeker, door inconsequentie werd keer op keer het spel volledig ontregeld. Zowel WIK als SF Deinum moesten al hun routine aanspreken om in ieder geval het hoofd bij het eigen spel te houden. Na het laatste fluitsignaal tijdens de eerste helft was het voor beide ploegen wel duidelijk. Er was meer te halen, dan het gelijkspel dat op het scorebord stond, 9-9.

Tijdens de warme thee werden de punten nog even op de i gezet. Een tactische verdedigende omschakeling en nog meer vertrouwen in het schot. Bovendien moesten we ons eigen spel blijven spelen en op de juiste momenten de rust bewaren. Dat beloofde nog wat voor de 2e helft. De tijd leek te vliegen, de 2e helft voelde voor het gevoel in ieder geval een stuk korter. Tijdens deze 35 minuten kwamen Hermine, Pytsje en Aafke het veld in voor andere aanvallende impulsen. Uiteindelijk kwamen de meeste doelpunten voor SF Deinum vanaf 2,5e meter. Er werd geprofiteerd van ontstane situaties en met een bijna 100% score kwam SF Deinum met nog 5 minuten te gaan op een bevrijdende 13-17 voorsprong. WIK bracht de spanning tot het laatste schot nog wel terug, maar uiteindelijk bleef de teller steken op 16-17.

Goede punten, op karakter gespeeld en rustig gebleven! Komende zaterdag onze primeur, SF Deinum 1 zal op het nieuwe kunstgrasveld aantreden tegen NQL 1.