18-14

Scheidsrechter:   Talstra, E T
17 december 2016
SF Deinum 1 - SDO 1

Een mooi affiche, de gedeeld nummer 1 tegen de nummer 3 in de vierde klasse, SDO kwam op bezoek in Schatzenburg. Twee ploegen die er veel zin in hadden, een mooi gevulde tribune, het beloofde al met al een mooi korfbalmiddagje te worden. En voor de neutrale toeschouwer werd dit sowieso een mooie wedstrijd. Veel passie en strijd, maar ondertussen ook goed korfbal. Zelfs met de belangen die er op het spel stonden. Er was voor SF Deinum alles aangelegen om de ongeslagen status te behouden en mocht SDO nog wat willen, dan moest er een resultaat gehaald worden. En meestal wanneer er een bepaalde vorm van 'moeten' in een wedstrijd komt te hangen, dan hangt zo'n potje bol van zenuwen en ander gedoe, waardoor 't vaak nauwelijks de titel korfbal mag dragen, laat staan wedstrijd. Het bleek zaterdag toch even anders.

Met de puntjes op de i, voorafgaand, stuurde Ricardo de volgende spelers het veld in. In de aanval begonnen José, Hermine, Ale en Appie. In de verdediging de vertrouwde Geertje, Martine, Auke en Frank. Nadat pupil van de week, Meike, bijna wist te scoren, bleek al meteen na het eerste fluitsignaal dat het tempo hoog kwam te liggen, werden kansen uitgespeeld, kwam SF Deinum eerst nog wel op voorsprong, maar wist ook SDO grip op de wedstrijd te houden. Na een kwartiertje spelen hadden beide ploegen elkaar nog volledig in evenwicht, 7-7. De laatste minuten bleek de geest nog niet volledig uit de fles, de doelpunten werden wel wat schaarser. Het hoge tempo en de vele doelpunten hadden nogal wat gevergd van de energie in de wedstrijd. Uiteindelijk ging SF Deinum met een minime marge, 9-8, de kleedkamers in voor de pauze.

Waar SDO in de eerste helft al had gewisseld, kwam Libbe de lichtgeblesseerde Ale vervangen voor de 2e helft. Verder moesten we gewoon doorgaan de tweede helft, zelfde energie, zelfde vertrouwen als in de eerste 20 minuten in de afronding en dan ging het wel goedkomen. De eerste 20 minuten van de 2e helft waren echter niet voor de aanvallen van beide ploegen, maar voor de verdediging. De wedstrijd ging verdedigend gewonnen worden, zoveel was in ieder geval wel duidelijk. Op de juiste momenten sloeg SF Deinum daarna nog wel toe, van 12-11 naar 13-11 en niet veel later de 18-13 met nog een paar minuten te gaan. Sjoukje verving voor de laatste minuten Geertje, om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Het laatste doelpunt viel bij SDO, 18-14 de einduitslag.

Al met al een mooi potje korfbal, welke veel voldoening heeft gegeven. Tijdens de 'kerstvakantie' even een periode vrij, waarna we op 7 januari een volgende topper hebben, tegen de gedeeld nummer 1, Roreko in de wijk. We hebben er zin in!