04-02-2017
13-23

4 februari 2017
Vefo 1 - SF Deinum 1

Klokke 9:15 uur vanaf het 'hoekje', voor nu maar omgedoopt tot de oude kantine. Het werd uiteraard wat later. Tijden die we op een paar spaarzame momenten niet anders dan de jeugd hadden meegemaakt. Het lag nog ergens achter de Wijk ook nog. Kortom, een aardig ritje voor de boeg, gelukkig was er dit keer geen mist, maar een stralend zonnetje. Om ons dan maar onderweg te vergezellen. Zonder al te veel moeite kwamen we dan ook aan in Zuidwolde, bij een sporthal die wel wat deed lijken op die van Grou. Kon me alleen niet heugen, dat we daar ooit een balletje gegooid hadden, laat staan om 11:15 uur in de morgen.

SF Deinum had er hoe dan ook zin in. Het zou een familiedagje worden, met plezier korfballen en uiteindelijk in ieder geval de punten mee naar huis proberen te nemen. Met een plezierig en luidruchtig meegereisd publiek op de tribune zette SF Deinum zich in de volgende vakken in beweging. In de aanval begonnen José, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging waren dat Geertje, Martine, Auke en Appie. Er vielen doelpunten, dat zeker, het was vaak alleen wel met steenkolengruiskorfbal. Echt lijn zat er niet in, kansen werden bij de vleet gecreëerd en echt scherpte was er niet in de verdediging. En dit gold dan wat minder voor Vefo en iets meer voor SF Deinum. Waar SF Deinum resoluut een voorsprong pakte, weigerde Vefo er nog aan mee te werken het een gemakkelijke morgen voor de uitploeg te maken. Het gaatje bleef daardoor ook niet groter dan een doelpunt of 3, 4. Bij rust stond er dan ook een 6-9 voorsprong op 't scorebord voor SF Deinum.

Voor de 2e helft leek de pijp wat leeg bij Vefo, waarbij Ale als frisse kracht nog binnen de lijnen kwam voor de uitspelende ploeg. Het scoreverloop was dan ook wat anders. Het golfde nu meer in doelpunten op en neer. SF Deinum liep meteen uit, Vefo had even een sterk momentje halverwege de 2e helft, waarna SF Deinum weer verder uitliep tot een uiteindelijke 13-23 uitslag.

De punten weer in de tas terug en daar ging het uiteindelijk om. Plezier in het spelletje en kansen genoeg om er nog wel een doelpunt of 10 bij te kunnen knikkeren. Dat dan maar voor de volgende wedstrijd. Thuis tegen Korwi.