SF Deinum 1
Walden De 1
30-04-2017
1 - 2

Na de verloren wedstrijd in Boornbergum vorige week, spelen de Deinumers de laatste wedstrijden van het seizoen niet voor veel meer. Voor De Wâlden is dit het tegenovergestelde. De afgelopen twee wedstrijden gingen verloren en daarom was de wedstrijd tegen SF Deinum een erg belangrijke voor het team. De eerste clash werd door de jongens van Frans en Durk met 2-0 verloren. Hoewel er die wedstrijd goed werd gespeeld, bleken de meer ervaren mannen van De Wâlden te sterk te zijn. Thuis op kunstgrasveld zou het nog wel eens een erg mooie pot kunnen worden tussen SF Deinum en de koploper.

Het eten werd dit keer verzorgd door Albert Douwe en Harald en smaakte naar behoren. Omdat er nogal wat spelers van het eerste niet aanwezig waren vanwege de vakantieperiode, werd er een beroep gedaan op Gabe en Timen. In de bespreking naar de wedstrijd toe, werd er op gewezen dat het team zonder druk hoefde te spelen omdat er niet meer veel op het spel stond. De voorbereiding naar de wedstrijd toe was daarom relaxed, af en toe iets TE.

Flor Hartkamp was op de hardwaaiende zondag pupil van de week. Hoewel de keeper van De Wâlden de eerste keer nog redding wist te brengen op het schot van Flor, was de tweede kanonskogel de goalie te machtig. Na de goal blies de scheids op zijn fluit om het begin van de wedstrijd in te luiden en de twee teams gingen van start. De Wâlden speelde de eerste helft met wind mee en was daardoor ook het team dat de meeste druk naar voren kon geven. Deinum antwoordde hierop door de tegenstander pas op de middellijn op te vangen. Deze tactiek leek goed te werken want De Wâlden had moeite om succesvol door de verdediging heen te breken. De lange ballen die af en toe van eigen helft gegeven werden, werden constant opgevangen door de defensie van Deinum. De thuisploeg kon echter aanvallend ook niet veel brengen met een harde wind tegen. Uiteindelijk wist De Wâlden toch na ongeveer 20 minuten de openingstreffer te maken. Na een goed uitgewerkte aanval kwam de spits oog in oog met Jacob die geen enkele kans had om te bal tegen te houden, 0-1. Deinum probeerde er door kort positiespel wel doorheen te komen, maar was niet in staat meer dan speldenprikjes uit te delen. Het team bleef gelukkig wel verdedigend goed staan en wist op de eerste goal na, niet meer goals te incasseren.

Frans en Durk waren erg positief over de eerste helft. Een 0-1 achterstand was zeker nog te repareren met de wind in de rug en nog 45 minuten te spelen. In de rust werd Harald er afgehaald voor Timen.

De thuisploeg begon erg sterk aan de tweede helft en kreeg gedragen door de wind menig kans. Dario die nog nooit zoveel minuten had gemaakt werd na een uurtje spelen uit zijn “lijden” verlost en werd vervangen door Gabe, De posities werden wat omgegooid zodat Albert Douwe als spits kon fungeren in de hoop om nog een doelpunt te forceren. Achterin werd 1 op 1 gespeeld met de gebroeders Jansma als blok. Erkel werd als stormram ook naar voren gestuurd. Niet te ver naar voren, want hij moest ook nog wel eens terug. ;)

Na aardig wat kleinere kansen te hebben gekregen, was het na ongeveer 70 minuten dan eindelijk raak. Allard wist een lange bal van achteruit net voor de achterlijn voor te geven. De keeper ging onder de bal door waardoor Albert Douwe, die op de juiste plek stond, de bal het laatste zetje mee wist te geven en het publiek liet juichen, 1-1. Het doelpunt gaf de jongens een enorme boost en leek een enorme tik te zijn voor De Wâlden. De jongens konden jammer genoeg niet lang van het doelpunt genieten want het duurde nog geen minuut en de bal lag alweer in het andere doel. Vanaf de aftrap wist De Wâlden een aanval te creëren waardoor Jacob voor de tweede keer in een niet te redden één op één situatie terecht kwam, 1-2. De Deinumers lieten de kop niet hangen en lieten alle remmen los. De jongens kregen ook nog genoeg kansen om de stand weer gelijk te trekken en het was maar de vraag wanneer de goal viel. De bal leek er alleen niet in te willen en de Wâlden wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

Hoewel de wedstrijd verloren ging, gingen de jongens niet met een slecht gevoel van het veld af, maar eerder met een voldaan gevoel. Tijdens de wedstrijd hebben ze er alles aan gedaan om een ander resultaat af te dwingen maar trokken toch aan het kortste eind. Als opsteker werd in de dugout de complimenten van de leiding geïncasseerd.

Laten we hopen dat het team in de thuiswedstrijd tegen Houtigehage volgende week, aan het langste eind gaat trekken.

Bij deze willen wij Gabe en Timen heel erg bedanken voor hun inzet. Hun debuut in het eerste was geen makkelijke, namelijk een wedstrijd tegen de nummer 1 in deze competitie. Jullie hebben je goed geweerd en je mannetje gestaan. Iets om trots op te zijn. Nogmaals hartelijk dank.