SF Deinum 1
Houtigehage 1
07-05-2017
0 - 2

Na vorige week nipt te hebben verloren tegen koploper De Wâlden, mocht SF Deinum het nu opnemen tegen de runner-up in de competitie, Houtigehage. De uitwedstrijd ging (met drie penalty’s tegen) verloren met 2-3. Die wedstrijd speelde het team beter dan de tegenstander, maar ging de wedstrijd toch verloren. Deze week was het tijd voor sportieve revanche.

Het laatste middagmaal werd verzorgd door het duo Tjeerd en Tarek. Frans en Durk lieten in de bespreking weten dat het zeker mogelijk was om vandaag tegen de nummer 2 te winnen. Vorige week werd er al een uitstekende pot neergezet tegen De Wâlden en als dat nu weer het geval was, dan zouden de punten in Deinum moeten blijven.

De al eens eerder scorende pupil van de week Dinand Visser, mocht nog eens laten zien dat hij een heel team in zijn eentje aankon. Na nog geen 20 seconden lag de bal alweer achter de keeper van Houtigehage en maakte Dinand zijn tweede goal van het seizoen. Daarna kon de laatste thuiswedstrijd van het seizoen echt van gang gaan. Deinum koos ervoor om de eerste helft met wind tegen te spelen. De verwachting was dat het de tegenstander daardoor de eerste helft voornamelijk op moest vangen, maar niets was minder waar. Vanaf alle kanten wisten ze het de verdediging van Houtigehage lastig te maken en de gasten werden steeds meer aan het wankelen gebracht. Hoewel de ballen de keeper van de tegenstander om de oren vlogen, ontbrak het aan scoren bij de thuisploeg. Het publiek leek na een halfuur eindelijk te kunnen juichen. Fin wist na een voorbeeldige actie met een steekpass Tarek oog in oog te brengen met de keeper. De bal ging langs de keeper, maar ook net langs de verkeerde kant van de paal. De kansen bleven komen maar het vizier stond bij niemand in het elftal op scherp.

Er werd volgens Frans en Durk uitstekend gevoetbald, maar zoals wel vaker dit seizoen het geval, vergat het team zichzelf te belonen. Met de wind in de rug moest het doelpunt de tweede helft wel vallen. Albert Douwe en Allard werden er in de rust afgehaald voor Tjeerd en Elroy.

De tweede helft begon het team goed maar zakte wel iets in. Hierdoor kreeg Houtigehage wat meer grip op de wedstrijd en begon ook een beetje aan voetballen toe te komen. Na 15 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft werd Alan er afgehaald voor Harald. Deinum bleef kleine kansjes krijgen, maar leek het niveau van de eerste helft niet meer te halen. Hoewel Houtigehage meer kans kreeg op een doelpunt, viel er toch erg plotseling een tegengoal. Na ongeveer 70 minuten kreeg Houtigehage een corner. Deze werd kort genomen en er werd niet snel genoeg in gestapt door het team. De bal werd hard voorgegeven en viel ongelukkig via Wybren over de doellijn, 0-1. Het doelpunt tegen kwam hard aan en het team wist zich erna ook niet meer te herstellen. Vlak voor tijd wist Houtigehage zelfs nog een goal te maken en de stand tot 0-2 te brengen. De jongens wisten dat de punten door de vingers waren geglipt en niet veel later floot de scheids af.

Vooral de eerste helft werd er uitstekend gespeeld door het team. Jammer genoeg gingen de jongens niet zuinig genoeg om met de kansen. Laten we hopen dat de jongens het voetbal van de laatste weken door kunnen blijven zetten en de kansen wel af kunnen maken in de laatste wedstrijd tegen Langweer.