9-16

Scheidsrechter:   Veen, G H van der
13 mei 2017
SF Deinum 1 - WIK34 1

Al weer de een na laatste wedstrijd op ons eigen sportcomplex dit seizoen. Met op de achtergrond de kantine in volle aanbouw, broeierige weersomstandigheden, maar daardoor wel een aangenaam temperatuurtje om een balletje te gooien. Het liefst door de mand uiteraard. WIK34 de tegenstander uit Damwoude. De heenwedstrijd, ergens midweeks, was een spannend potje, waarin SF Deinum het in het laatste kwartier de overwinning naar zich toe kon halen. We wisten dat we tegen een mix van jeugdig elan en routine kwamen te staan. Alle registers zouden opengetrokken worden, we konden onze borst nat maken.

In de aanval begonnen klokke 3, Aafke, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging begonnen Pytsje, Geertsje, Auke en Appie. De eerste akkoorden van de wedstrijd waren voor ons. Balletjes diep en vervolgens weer aangespeeld vanuit de ruimte zorgden voor leuke aanvallen. We hadden er zin in en dat straalde er ook vanaf. Al na een minuut of 10 spelen stond een 5-0 voorsprong op het scorebord. Daarna stokte het even, scoorde WIK haar eerste doelpunt en daarna duurde het een tijdje voor de gele mand daadwerkelijk weer gevonden werd. Stukje bij beetje kwam WIK in ieder geval beter in de wedstrijd, scoorde net even wat makkelijker, ook geholpen door een ietwat slordig spelend SF Deinum de eerste helft. Uiteindelijk bleef de teller steken op 7-4 voor we aan de thee konden.

In de 2e helft, terwijl de druppels rijkelijk van boven kwamen, waren we het er in ieder geval over eens, dat we ons de kaas niet van 't brood wilden laten eten. Er moest al met al iets gebeuren. Helaas bleek dat maar weinig in de eigen score. Sjouke kwam vroeg in de 2e helft de gelederen versterken, waarna ook Silke haar eerste minuten in 1 mocht maken. Niet veel later gevolgd door Sytze. Helaas voor SF Deinum bleek het toen al een gelopen koers. Met 2 doelpunten in de 2e helft kom je er namelijk niet. WIK ging er zodoende op en er over. Een jammer maar helaas. WIK ging op basis van de 2e helft met een 9-16 overwinning terecht terug naar Damwoude.