Scheidsrechter:   Bouma, E.

2 september 2017

Westergo 1 – SF Deinum 1

‘We heww won’

En het zou ook eens makkelijk gaan. Nee, dat zou teveel van het goede zijn, zeker voor een eerste wedstrijd van een seizoen. We waren er dit jaar wel vroeg bij met de start van de trainingen op 10 augustus. Zowaar een oefenwedstrijd afgelopen donderdag. Het zou al met al een mooie zaterdag worden en de Deinumers waren gebrand, gebrand op punten.

Spelers komen en gaan en daarom begonnen we ook anders dan voorgaande seizoenen. Rond de klok van half 4 begonnen Hermine, Geertje, Appie en Auke in de aanval en probeerden Martine, Aafke, Haaye en Sjouke het eerste aanvalsvak van Westergo tegen te houden. Eerste aanvalsvak, een fenomeen wat we door de reglementswijzigingen niet meer zullen zien. Westergo had al 3x gewisseld in de eerste 10 minuten en had daardoor nog slechts 5 wissels te gaan, noem het maar vaag. Beide ploegen moesten er wel even inkomen. Doelpunten waren duur, het spel en het gefluit bij vlagen zoekende.

Westergo kwam op een 3-0 voorsprong, waarna SF Deinum met hangen en wurgen er keurig 3-3 van maakte. Dat de doelpunten duur bleken, liet het scorebord wel zien na 35 minuten, dat was dan weer niet veranderd. 5-4 de ruststand. Alles nog mogelijk, zoveel was wel duidelijk. Kort na het eerste fluitsignaal in de 2e helft kwamen José voor Geertje en Frank voor Sjouke, waarna Geertje er voor Aafke in kwam.

Er moest meer geschoten worden, maar dan wel meer vanuit de rust als basis. Het chaotische, alsof het een wilde rivier was, veranderde langzaam in een kabbelend beekje voor SF Deinum. Het was een stuivertje wisselen tot aan 11-11, waarna SF Deinum op 11-13 voorsprong kwam. De duimschroeven werden nog eens aangedraaid en dat nekte Westergo uiteindelijk. De punten gingen uiteindelijk weer mee terug naar Deinum met een 13-17 overwinning.

Op karakter de punten veilig gesteld, het biedt al met al weer perspectieven voor de komende weken.