St.Annaparochie 1
08-09-2019
2 - 7

Scheidsrechter:   A.J. (Atze) Achttien
Na winst vorige week op 4e klasser FC Harlingen vandaag de 2e wedstrijd in het bekerprogramma tegen 3e klasser St. Annaparochie. Een ploeg die eerder nog 2e klasse speelde en dus een hele kluif zou worden voor Deinum. Vorige week had St. Annaparochie al een zevenklapper te pakken tegen VWC. Dat is iets wat Deinum niet gewillig zou laten gebeuren. In de eerste helft was het met name St. Annaparochie die het balbezit had en Deinum onder druk zette. De verdediging stond goed en daar waar de gasten toch door konden breken kon Gerben reddend handelen. Toch was het al vroeg raak. Uit een voorzet vanaf links kon de rechtsbuiten van St. Annaparochie simpel bij de tweede paal binnen tikken. Voordat uit een vrije trap de 0-2 binnen werd gekopt, had Deinum bijna de gelijkmaker op het bord. Een mooie crosspass van Patrick belandde bij Max die de paal op zijn weg vond. Vlak voor rust kwamen twee grote kansen op de aansluitingstreffer. Eerst stuurde Patrick Max weg die alleen op de keeper af kon. Helaas rolde de bal net naast. Twee minuten later was het weer Patrick die Max vrij voor de goal zette. Ook die kans ging aan de Deinummers voorbij.

In de rust konden de puntjes weer even op de i gezet worden. Er is een achterstand, maar voetballend stond het goed, werden er kansen gecreĆ«erd en met een beetje geluk kon de druk bij St. Annaparochie opgevoerd worden. Vlak na rust ging dat eerst nog mis. De buitenspelval klapte niet goed dicht en kwam St. Annaparochie op 0-3. Nog geen minuut later werd het 1-3. Patrick onderbrak de opbouw van St. Annaparochie, soleerde door de defensie en schoot onberispelijk binnen. Vier minuten later werd het nog mooier. Nu was het Allard die de opbouw onderbrak. Met alleen de laatste man nog voor zich, legde hij op het juiste moment beheerst af op Fin die de 2-3 maakte. Het duurde een kwartier voordat St. Annaparochie herstelde van dit aan de deur kloppen van de Deinummers. Daarna ging het ook snel. In 10 minuten tijd werd vier keer gescoord waaronder een makkelijk gegeven strafschop. De begeleiding van Deinum was ondanks de dikke nederlaag toch tevreden over de inzet en het vertoonde spel. Ook voor het publiek was het een mooie partij en kregen de spelers menigmaal de handen van de toeschouwers op elkaar. Driekwart van de wedstrijd kon partij gegeven worden, maar daarna toonde St. Annaparochie zijn klasse. Volgende week de volgende test thuis tegen VWC waarna de competitie begint.